Οι κοινότητες μετρούν τις πληγές τους από την καταστροφική πυρκαγιά

Ικανοποιημένος από τις δεσμεύσεις των Υπουργών για τις αποζημιώσεις που θα καταβληθούν δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ ο κοινοτάρχης Αρακαπά Βάσος Βασιλείου.

Εκτίμησε ότι θα είναι περίπου 10 χιλιάδες ευρώ το ύψος της αποζημίωσης που θα δοθεί ως εφάπαξ ποσό.

Ο κύριος Βασιλείου είπε επίσης ότι θα αντικατασταθούν οι τουρπίνες που κάηκαν όπως επίσης και τα λάστιχα που χρησιμοποιούν οι αγρότες οι οποίοι θα αναμένουν τις αποζημιώσεις για να μπορέσουν να τα αγοράσουν.

Ο κοινοτάρχης Αρακαπά σημείωσε ότι οι αγρότες ήταν έτοιμοι να πωλήσουν τα προϊόντα τους και από την στιγμή που κάηκαν όλα, αυτό σημαίνει ότι δεν έχουν πλέον κανένα εισόδημα.

Ζήτησε επίσης από την κυβέρνηση πίστωση χρόνου αφού υπάρχει το ενδεχόμενο κάποιες ζημιές να μην έχουν καταγραφεί.

Ο κοινοτάρχης Αρακαπά ζήτησε συγγνώμη γιατί η φωτιά ξεκίνησε από την κοινότητα του. Τόνισε ότι αυτό είναι κάτι που τον βασανίζει και σημείωσε ότι μακάρι να μπορούσε να σταματήσει την φωτιά πριν κάψει άλλες 9 κοινότητες.

Τις πιο λίγες ζημιές υπέστη η Βαβατσινιά σχολίασε στον ΑΣΤΡΑ ο κοινοτάρχης Αντρέας Γαβριήλ προσθέτοντας ότι είναι η 5η φορά που καίγεται η περιοχή.

Ευχήθηκε να είναι η τελευταία φορά που ξεσπά μια τόσο καταστροφική πυρκαγιά και κάλεσε την πολιτεία να πάρει συγκεκριμένες αποφάσεις.

Όπως είπε χαρακτηριστικά όποιος δει την καταστροφή δεν μπορεί να μην κλάψει, αφού έχουν καταστραφεί τα πάντα σε πολλές κοινότητες.

Ο κύριος Γαβριήλ σημείωσε ότι η κυβέρνηση πρέπει να στηρίξει πρώτα τους επαγγελματίες αγρότες και μετά τους υπόλοιπους, ενώ ευχαρίστησε και όλα τα κόμματα για την στήριξη τους.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy