Οι Κύπριοι αποταμίευσαν 9 εκ. ευρώ μέσω των Vaults της Revolut12.000 Κύπριοι με ενεργά Vaults με συνολική αξία περίπου 1,2 εκ. ευρώ

* 1,2 εκατομμύρια μεταφορές σε Vaults αυτό το έτος. 

* 12+ χιλιάδες ενεργά Vault.

* 30 διαφορετικά νομίσματα.

* 2+ εκατομμύρια Vaults παγκοσμίως αξίας 150 εκατομμυρίων ευρώ.

Αυτά είναι μερικά στοιχεία που δείχνουν ότι οι Κύπριοι έδειξαν εμπιστοσύνη στα Vaults της Revolut με τις συνολικές εισροές να ανέρχονται στα 9 εκατομμύρια ευρώ.

Μπορεί η Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης να έχει περάσει (31 Οκτωβρίου), αλλά σήμερα η Revolut αποκαλύπτει ότι οι Κύπριοι πελάτες της έχουν αποταμιεύσει 9 εκατομμύρια ευρώ μέσω της υπηρεσίας Vault. Με τα “Vaults” ή αλλιώς “Χρηματοκιβώτια” οι πελάτες της Revolut μπορούν να αποταμιεύουν τα ρέστα από τις συναλλαγές τους σε ένα Vault ανά πάσα στιγμή, στρογγυλοποιώντας τις συναλλαγές αυτές, ή ακόμα και προσθέτοντας ένα συγκεκριμένο ποσό οποιαδήποτε στιγμή. Δίνοντας έτσι τη δυνατότητα για γρήγορη αποταμίευση προς ένα στόχο, όπως πληρωμές λογαριασμών, δώρα γενεθλίων ή ακόμα και διακοπές!

Η Revolut, η Fintech με έδρα το Λονδίνο, αριθμεί περισσότερους από 400 χιλιάδες πελάτες στην περιοχή Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας και αναμένει να φτάσει το μισό εκατομμύριο στις αρχές του 2020.

Αυτή την στιγμή υπάρχουν περίπου 12 χιλιάδες Κύπριοι με ενεργά Vaults με συνολική αξία περίπου 1,2 εκατομμύρια ευρώ. Κατά τη διάρκεια του 2019, δημιουργήθηκαν περίπου 25 χιλιάδες Vaults από 15 χιλιάδες Κυπρίους, με συνολική αξία κοντά στα 9 εκατομμύρια ευρώ.

Το Ευρώ, δημοφιλέστερο νόμισμα για τους Κυπρίους

Από την έκθεση προκύπτει ότι το Ευρώ είναι το δημοφιλέστερο νόμισμα αποταμίευσης των Κυπρίων. Ακολουθεί η Βρετανική Λίρα με περίπου 130 χιλιάδες. Τρίτο στην κατάταξη το XRP -κρυπτονόμισμα επίσης γνωστό ως “Ripple” με περίπου 26 χιλιάδες ευρώ. Οι Κύπριοι όμως φαίνεται να έχουν μεγάλο ενδιαφέρον για αποταμίευση σε νομίσματα όπως Αμερικάνικο Δολάριο (USD) και Bitcoin (BTC), καθώς συμπληρώνουν την πεντάδα των πιο δημοφιλών νομισμάτων. Συγκεκριμένα, οι Κύπριοι πελάτες της ταχύτερα αναπτυσσόμενης Fintech στην Ευρώπη έδειξαν την προτίμησή τους στο Bitcoin, με εισροές αξίας 16 χιλιάδων ευρώ, καθώς και στο Etherium (ETH), αξίας 3 χιλιάδων ευρώ. Έντονο ενδιαφέρον παρουσιάζουν σε ακόμη ένα “παραδοσιακό” νόμισμα, το Αμερικανικό Δολάριο, με τις εισροές να ξεπερνούν τις 16 χιλιάδες ευρώ.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι χρήστες της Revolut δημιούργησαν πάνω από 2 εκατομμύρια Vaults με συνολική αξία 150 εκατομμυρίων ευρώ. Η ανάλυση της τάσης στον κυπριακό χώρο καταδεικνύει αυξημένο ενδιαφέρον στο άμεσο μέλλον, με τους Κυπρίους να ξεπερνούν κατά πολύ την ελληνική αγορά και να “ανταγωνίζονται” μεγάλες αγορές, όπως Ιταλία και Πορτογαλία.

Κωνσταντίνος Ζαχαρίου