Οι Κυβερνώντες μετέτρεψαν εκατοντάδες εργαζόμενους εκπαιδευτικούς σε «αυτοεργοδοτούμενους»

Εδώ και 8 χρόνια η κυβέρνηση του Συναγερμού κοροϊδεύει  εκατοντάδες νέους και νέες εκπαιδευτικούς

Το ΑΚΕΛ τοποθετείται για την επ’ αόριστο απεργία που ξεκινούν οι εκπαιδευτικοί που εργάζονται στα απογευματινά και βραδινά προγράμματα του ΥΠΠΑΝ με «αγορά υπηρεσιών».

Ο Επικεφαλής Γραφείου Παιδείας του κόμματος, Χρίστος Χριστοφίδης, σε δηλώσεις του για το εν λόγω ζήτημα σημειώνει ότι το ΑΚΕΛ εδώ και οκτώ χρόνια εκφράζει την αμέριστη στήριξη του στον αγώνα των εργαζομένων στα απογευματινά και βραδινά προγράμματα του ΥΠΠΑΝ οι οποίοι με την παράνομη και απαράδεκτη μέθοδο της αγοράς υπηρεσιών εργοδοτούνται στο Υπουργείο.

Ο κ. Χριστοφίδης προσθέτει:

Η κυβέρνηση Αναστασιάδη μετέτρεψε το 2013 εκατοντάδες εργαζόμενους εκπαιδευτικούς σε «αυτοεργοδοτούμενους». Η απόφαση αυτή έχει ολέθριες συνέπειες σε εκατοντάδες εκπαιδευτικούς, κυρίως νέες και νέους. Δεν έχουν κανένα εργασιακό δικαίωμα , απώλεσαν το 35% των εισοδημάτων τους αφού πληρώνουν από μόνοι τους κοινωνικές ασφαλίσεις, ΓΕΣΥ κ.α., ενώ για τους μήνες που δεν εργάζονται δεν δικαιούνται ανεργιακό επίδομα.

Εδώ και 8 χρόνια το ΑΚΕΛ έχει προβεί σε πολλές πρωτοβουλίες: έχουμε πολλές φορές εγγράψει το θέμα στην επιτροπή παιδείας της Βουλής, είμαστε δίπλα σε κάθε αγώνα των νέων εκπαιδευτικών, πιέζουμε όπως μπορούμε την κυβέρνηση. Πρόσφατα υπάρχει και απόφαση δικαστηρίου μετά από την προσφυγή νέων εκπαιδευτικών με τη στήριξη της ΠΕΟ που καθορίζει ως παράνομη την εργοδότηση όλων αυτών των ανθρώπων με «αγορά υπηρεσιών».

Εδώ και 8 χρόνια η κυβέρνηση του Συναγερμού κοροϊδεύει  εκατοντάδες νέους και νέες εκπαιδευτικούς, πριν από κάθε εκλογές δείχνουν δήθεν ενδιαφέρον το οποίο φυσικά εξαφανίζεται μετά τις εκλογές.

Η παρανομία και η κοροϊδία πρέπει επιτέλους να τερματιστεί. Καλούμε για ακόμη μία φορά την κυβέρνηση Συναγερμού να σταματήσει την παράνομη και απάνθρωπη εκμετάλλευση εκατοντάδων εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους. Εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα τους όπως πάντα στο δίκαιο αγώνα τους.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.