Οι λαϊκές αγορές στο κινητό μας μέσω application


Εξετάζονται εναλλακτικοί τρόποι επαναλειτουργίας των λαϊκών αγορών, με τη βοήθεια της τεχνολογίας ώστε τα προϊόντα να διατίθενται απευθείας στον καταναλωτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Χαραυγής», υπάρχουν σκέψεις όπως οι παραγωγοί ενσωματωθούν στις πλατφόρμες διαδικτυακής παραγγελίας τροφίμων, έτσι ώστε να αποστέλλονται οι παραγγελίες, χωρίς να υπάρχει άμεση επαφή μεταξύ εμπόρων και καταναλωτών.

Όπως ανέφερε ο Υπουργός Γεωργίας, Κώστας Καδής, υπό τις παρούσες συνθήκες οι λαϊκές αγορές δεν θα λειτουργήσουν με τον τρόπο που ξέραμε, αφού «υπήρξαν εικόνες που δεν θέλαμε να δούμε εν μέσω πανδημίας». Ανέφερε ωστόσο ότι αναζητούνται διέξοδοι και εξετάζονται διάφορες επιλογές για το πώς μπορούν να λειτουργήσουν εναλλακτικά οι λαϊκές αγορές, ακόμα και με την αξιοποίηση της τεχνολογίας.

Ο κ. Καδής πρόσθεσε ότι «πρώτιστη έγνοια είναι η παροχή στους αγρότες μας κάθε δυνατής βοήθειας, τόσο μέσω των οριζόντιων μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση όσο και μέσω ειδικών μέτρων που αφορούν τον πρωτογενή τομέα παραγωγής, όπως αυτά που εγκρίθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο πρόσφατα, ώστε να συνεχίσουν να παράγουν ασφαλή και ποιοτικά προϊόντα τα οποία να φθάνουν καθημερινά στο τραπέζι μας. Παρακολουθούμε καθημερινά την αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων και είμαστε έτοιμοι να λάβουμε εκείνα τα διορθωτικά μέτρα εκεί που χρειάζεται».

Κάλεσε παράλληλα του Κυπρίους να εμπιστεύονται και να προτιμούν τα κυπριακά αγροτικά προϊόντα και τρόφιμα, στηρίζοντας τον αγροτικό κόσμο.

Γιάννης Κακαρής

Οι ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy. Ακολουθήστε μας και στο Google News