Οι μεταλλάξεις ΔΗΣΥ συνεχίζουν από κει που έμειναν…

Της Νίκης Κουλέρμου

Η είδηση της ημέρας: Ο ΔΗΣΥ απέρριψε με όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης την αναπομπή του Προέδρου Αναστασιάδη και της κυβέρνησής του που θεωρεί αντισυνταγματική και αντίθετη με τη δημοσιονομική πολιτική, τη μείωση του ΦΠΑ στο 9% για το ηλεκτρικό ρεύμα.

Αυτό που δεν είναι είδηση, είναι η μετάλλαξη του ΔΗΣΥ και η προσαρμογή του στις εκλογικές σκοπιμότητες, όποιες κι αν είναι αυτές. Ενώ λίγο πριν την ολομέλεια της Βουλής ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ τόνισε τη στήριξη της «κυβέρνησής μας», στην οποία συμμετέχει ο εν δυνάμει ανθυποψήφιός του, τονίζοντας επίσης την ιδιότητα του μέλους του «κόμματός μας», τελικά συντάχθηκε με την αντιπολίτευση «αδειάζοντας» και τον Πρόεδρο και τον Γενικό Εισαγγελέα με τη «δήθεν αντισυνταγματικότητα» της νομοθεσίας.

Δεν εκπλήσσει η μετάλλαξη. Άλλωστε ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου εδώ και ένα χρόνο μεταλλάσσεται και υποδύεται διάφορους ρόλους: του γεωργού, του ψαρά, του βοσκού, του κτηνοτρόφου, του επιχειρηματία… Μόνο του ρακένδυτου και του άστεγου απέμεινε να υποδυθεί, αλλά αν χρειαστεί θα το κάνει κι αυτό. Μήπως πληρώνει φόρους;

Εδώ θυσίασαν την πατρίδα και το Εθνικό ουκ ολίγες φορές, θα σκεφτούν τους καταναλωτές και το βαρύ φορτίο που επωμίζονται εδώ και 9 χρόνια από την κακοδιαχείριση των κρίσεων;

Ναι, θυσίασαν το Κυπριακό, όταν με τον μ. Γλαύκο Κληρίδη ενταφίασαν τις Ιδέες Γκάλι για να αναρριχηθούν στην εξουσία με τη βοήθεια του ΔΗΚΟ.

Θυσίασαν το Κυπριακό με την ηφαιστειολογία και την πυραυλολογία αφήνοντάς μας παρακαταθήκη όχι τους πυραύλους, αλλά το «ευχαριστώ Άκη για όλα». Το Κυπριακό διολίσθησε ξανά και ξανά στα χέρια του Αναστασιάδη και φθάνουμε σήμερα στο σημείο να κλαίμε για την απουσία αναφοράς στην Έκθεση Γκουτέρες στη ΔΔΟ.

Ναι, δεν είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται αυτή η παράλειψη. Είναι η δεύτερη φορά και ίσως να γίνεται συνήθεια στη Γραμματεία των Ηνωμένων Εθνών, αφού οι ίδιοι οι κυβερνώντες, διά χειρός και στόματος Αναστασιάδη, έστρωσαν το χαλί στην Τουρκία για να καταθέτει και στα Ηνωμένα Έθνη την απαράδεκτη θέση και αξίωσή της για λύση δύο κρατών. Γίνεται συνήθεια στους κυβερνώντες να υποβαθμίζουν τις προκλήσεις της Τουρκίας, ακόμα κι αν αυτές αφορούν την περιφραγμένη πόλη των Βαρωσίων.

Αφού αυτή η κυβέρνηση δεν αντέδρασε με δυναμισμό, ως όφειλε, στην πρόταση που κατέθεσε γραπτώς ο κ. Τατάρ, ζητώντας -ο αθεόφοβος- από τα Ηνωμένα Έθνη να πετάξουν όλα τα περί Κύπρου ψηφίσματα του Σ. Ασφαλείας στον κάλαθο και να ψηφίσουν ένα μοναδικό ψήφισμα που θα αναγνώριζε «κυριαρχική ισότητα» και μετά ν’ αρχίσουν διαπραγματεύσεις.

Η τ/κ πλευρά έχει τις πλάτες της Τουρκίας για να κάνει τον νταή, αλλά η ε/κ πλευρά έχασε κάθε αξιοπιστία και έρεισμα στη διεθνή σκηνή από την ώρα που ο ίδιος ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έβαλε πάνω από την Κύπρο και τις επόμενες γενιές τις επόμενες εκλογές. Αυτός είναι ο ΔΗΣΥ, όποιος κι αν τον εκπροσωπήσει στις επόμενες προεδρικές εκλογές. Οι μεταλλάξεις λοιπόν δεν άρχισαν. Συνεχίζουν από κει που έμειναν.

Κατήντησαν να μετατρέπουν την όλη κατάσταση και τον τόπο με όλους εμάς σε… βαρελάκι που κατρακυλά ορμητικά στον κατήφορο… Ως πολίτες αυτού του τόπου έχουμε αξιώσεις από την αντιπολίτευση: Να σταματήσει τον κατήφορο.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.