Ο Δήμος Κυθρέας διοργανώνει και φέτος μετάβαση νέων που έλκουν την καταγωγή τους από την Κυθρέα (τουλάχιστον ο ένας γονιός Κυθρεώτης) προς την κατεχόμενη κωμόπολη.

Αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο του γνωστού Προγράμματος του Δήμου “Γνωρίζω – Αγαπώ – Διεκδικώ”. Η μετάβαση αποκτά φέτος ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Πρώτον λόγω της πολυομβρίας θα δούμε πιστεύουμε μια διαφορετική από απόψεως φύσης Κυθρέα, η οποία θα θυμίζει κάπως την παλιά της αίγλη όταν έρρεε αδιάκοπα ο Κεφαλόβρυσος. Κατά δεύτερον, φέτος θα έχουμε μαζί μας και νέους των δήμων της κατεχόμενης επαρχίας Κερύνειας για να τους γνωρίσουμε την Κυθρέα μας.

Μ’ αυτό τον τρόπο ενδυναμώνεται η συνεργασία των νέων διαφόρων κατεχόμενων περιοχών και τους δίδεται έτσι η ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα όλη την κατεχόμενη γη μας, την ιστορία της και την πολιτιστική της κληρονομιά που διατρέχει κίνδυνο πλήρους καταστροφής. Η μετάβαση θα πραγματοποιηθεί με λεωφορείο το Σάββατο 6 Απριλίου 2019 και ώρα 8:00 π.μ. από το χώρο του Μακαρείου Σταδίου στη Μακεδονίτισσα.

Για δηλώσεις συμμετοχής να επικοινωνήσετε με το δήμο στο τηλέφωνο 22 438956 ή στο email: dimoskythreas@cytanet.com.cy