![cache_980x637_Crop_medium_545750_62613_22_11_01_165458[1]](https://dialogos.com.cy/wp-content/uploads/2023/05/cache_980x637_Crop_medium_545750_62613_22_11_01_1654581-696x307.jpg)
Yπουργική παρέμβαση για τη στελέχωση ζητούν οι νοσηλευτές
Οι Νοσηλευτές ΠΑΣΥΔΥ ζητούν παρέμβαση Υπ. Υγείας για στελέχωση
Την παρέμβαση της Υπουργού Υγείας για ορθολογιστική στελέχωση των νοσοκομείων προτίθεται να ζητήσει το Δ.Σ. του Κλάδου Γενικού Νοσηλευτικού Προσωπικού ΠΑΣΥΔΥ, αφού παρατηρεί κωλυσιεργία εφαρμογής της συμφωνίας από τον ΟΚΥπΥ. Σε ανακοίνωσή του ο Κλάδος επισημαίνει ότι σε περίπτωση μη ανταπόκρισης στα αιτήματά του εντός περιόδου δύο εβδομάδων, θα προχωρήσει στη λήψη μέτρων.
Οι νοσηλευτές της ΠΑΣΥΔΥ αναφέρουν ότι θα ζητήσουν από το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΚΥπΥ να υιοθετήσει άμεσα τη συμφωνία που επιτεύχθηκε με τη Διεύθυνση του Οργανισμού και να καθορίσει χρονοδιάγραμμα για υλοποίηση της συμφωνίας.
Θα ζητηθεί, επίσης εκ νέου από τον ΟΚΥπΥ ο καθορισμός μηχανισμού άμεσης αντικατάστασης των αφυπηρετήσεων, παραιτήσεων και θανάτων συναδέλφων.
Νέος πρόεδρος του ΟΚΥπΥ ο Μαρίνος Καλλής
Ο Μαρίνος Καλλής είναι ο νέος πρόεδρος του ΟΚΥπΥ, μετά από την έγκριση χθες από το Υπουργικό Συμβούλιο του νέου Δ.Σ. του Οργανισμού.
Όπως δήλωσε η Υπουργός Υγείας, Πόπη Κανάρη, ο κ. Καλλής ήταν μέχρι την 1η Μαΐου αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβολίου του Οργανισμού. Ο κ. Καλλής είναι ορκωτός λογιστής.
Οι Ανδρέας Θεοδωρίδης, επίσης ορκωτός λογιστής, Ανδρέας Τρόκκος, οικονομολόγος και Κρίστη Γιάλλουρου, μέχρι 1η Μαΐου μέλος του Δ.Σ., διορίζονται ως μέλη του Συμβουλίου.
Στο Δ.Σ. συμμετέχουν επίσης οι Δρ Ευθύμιος Τσιβιτανίδης, μέχρι πρότινος Βοηθός Διευθυντής στην Παιδοχειρουργική Κλινική του Μακάρειου Νοσοκομείου και Δρ Χρυσόστομος Κόκκινος, ο οποίος μέχρι τον Ιανουάριο του 2022 ήταν διευθυντής της Καρδιοθωρακοχειρουργικής Κλινικής του ΓΝ Λευκωσίας.
Επίσης, ex officio συμμετέχουν οι Γενικοί Διευθυντές των Υπουργείων Υγείας και Οικονομικών.
