Οι παραδοχές του Υπουργού Ενέργειας επιβεβαιώνουν το ΑΚΕΛ

Τελετή παράδοσης και παραλαβής του χαρτοφυλακίου του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας μεταξύ της απερχόμενης Υπουργού κας Νατάσας Πηλείδου και του νέου Υπουργού κ. Γιώργου Παπαναστασίου.

 

Οι χθεσινές παραδοχές του Υπουργού Ενέργειας επιβεβαιώνουν όλα όσα έλεγε το ΑΚΕΛ επί χρόνια, αναφέρει σε ανακοίνωση το κόμμα.

Αναλυτικά:

Για δέκα χρόνια τώρα, η προηγούμενη κυβέρνηση δεν έδινε τα εργαλεία που όφειλε να δώσει στην ΑΗΚ, την περιόριζε και την υπέσκαπτε. Το αποτέλεσμα το πληρώνει η κοινωνία κάθε δίμηνο με τους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος και την ίδια ώρα η χώρα έφτασε να αντιμετωπίζει πρόβλημα ενεργειακής επάρκειας.

Έστω και τώρα, ας εισακουστεί η πολιτική που εισηγείται το ΑΚΕΛ. Να δοθούν όλα τα εργαλεία και όλα τα όπλα στην Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου για να επενδύσει στο φυσικό αέριο και στην πράσινη παραγωγή, να αναπτύξει την τεχνογνωσία, ρίχνοντας έτσι το κόστος του ρεύματος δραστικά προς τα κάτω.

Η διασφάλιση της ενεργειακής επάρκειας της χώρας και η μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος είναι κορυφαία και επιτακτικά καθήκοντα της κυβέρνησης.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy