Το ΑΚΕΛ με ανακοίνωση του σημείωνει για τις παρουσίες από το εξωτερικό και από την τουρκοκυπριακή κοινότητα στην αυριανή κηδεία του τέως Πρόεδρου της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια.

Αναλυτικά:

Στην αυριανή κηδεία του Δημήτρη Χριστόφια θα παραστούν, πέραν του Διπλωματικού Σώματος που είναι διαπιστευμένο στην Κυπριακή Δημοκρατία, εκπρόσωποι ξένων χωρών, εκπρόσωποι κομμάτων από το εξωτερικό, εκπρόσωποι Διεθνών Οργανισμών, αλλά και εκπρόσωποι της τουρκοκυπριακής κοινότητας και τουρκοκυπριακών κομμάτων.

Θα δώσει το παρών του ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας, η Επικεφαλής της αποστολής του ΟΗΕ στην Κύπρο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ και ο Γενικός Γραμματέας της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας Νίκος Μαυρίκος. Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας επικεφαλής 8μελούς αντιπροσωπείας του κόμματος συμπεριλαμβανομένου του Γενικού Γραμματέα της ΚΝΕ Νίκου Αμπατιέλου, το μέλος του Προεδρείου και Γραμματέας της Κ.Ε. του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρώσικης Ομοσπονδίας Αrefev Nikolai, το Μέλος Πολιτικού Γραφείου του Δημοκρατικού Μετώπου Απελευθέρωσης της Παλαιστίνης Ibrahim  Ahmad επικεφαλής 3μελούς αντιπροσωπίας, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσα Θεοδωρακοπούλου, ο Ευρωβουλευτής Helmut Scholz εκπροσωπώντας την Ομάδα της Ενωμένης Ευρωπαϊκής Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο, ο Ευρωβουλευτής του Πορτογαλικού Κομμουνιστικού Κόμματος Joao Pimenta Lopez, ο Βουλευτής και μέλος του Εθνικού Εκτελεστικού Συμβουλίου του Γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος Pierre Dhareville, ο πρώην Ευρωβουλευτής Willy Meyer εκπροσωπώντας το Κομμουνιστικό Κόμμα Ισπανίας και το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς και ο Βουλευτής της Die Linke «Αριστερά» Γερμανίας Sevim Dagdelen.

Το παρών του θα δώσουν επίσης, ο εκπρόσωπος του ηγέτης της Τουρκοκυπριακής κοινότητας Μπαρίς Μπουρτζιού και ο πρώην ηγέτης της Τουρκοκυπριακής κοινότητας Μεχμέτ Αλί Ταλάτ. Θα εκπροσωπηθούν σε ανώτατο επίπεδο το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα CTP, το Κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας TDP, το Κόμμα Ενωμένης Κύπρου BKP, το Κόμμα Νέα Κύπρος YKP, το Αριστερό Κίνημα Sol, το Κόμμα Κοινοτικής Απελευθέρωσης TKP και οι Τουρκοκυπριακές Συνδικαλιστικές Οργανώσεις DEV-İŞ, KTÖS, KTOEÖS και KTAMS.