Οι πιο δύσπιστοι στην ΕΕ οι Κύπριοι για τα εμβόλια

epaselect epa08895101 A detail view of a vial containing five doses of 0.3ml of the Pfizer-BioNTech COVID-19 vaccine at Shaare Zedek Medical Center in Jerusalem, Israel, 20 December 2020. Israel begins a nationwide COVID-19 vaccination campaign as hundreds of thousands of vaccines are delivered to hospitals across the country. First, the medical staff will be vaccinated and then people from high potential risk groups and the elderly population. Authorities hope to vaccinate as many people as possible. EPA/ABIR SULTAN

Αρκετά πιο διστακτικοί σε σχέση με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους είναι οι Κύπριοι σχετικά με τα εμβόλια για τον κορωνοϊό, αφού το 81% των Κυπρίων θεωρεί ότι δεν είναι ασφαλή αφού αναπτύσσονται, δοκιμάζονται και εγκρίνονται υπερβολικά γρήγορα.

Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό σε όλη την ΕΕ, με δεδομένο ότι ο μέσος όρος στην ΕΕ που έχουν την ίδια άποψη είναι μόνο 52%.

Περαιτέρω, το 84% των Κυπρίων, ποσοστό επίσης το υψηλότερο στην ΕΕ, πιστεύει ότι τα εμβόλια για την Covid-19 θα μπορούσαν να έχουν μακροπρόθεσμες παρενέργειες που δεν γνωρίζουμε ακόμα σε σχέση με 67% μέσο όρο στην ΕΕ.

Την ίδια ώρα, ενώ το 70% των Ευρωπαίων θεωρούν ότι το εμβόλιο είναι ο μόνος τρόπος να τερματιστεί η πανδημία, μόλις το 46% των Κυπρίων έχει την ίδια άποψη, ποσοστό που είναι και το χαμηλότερο στην ΕΕ, με το 45% να θεωρεί πως υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να σταματήσει η πανδημία.

Παράλληλα οι περισσότεροι Κύπριοι ερωτηθέντες σε ποσοστό 40% δήλωσαν πως θα ήθελαν να εμβολιαστούν «αργότερα», ποσοστό που είναι και το ψηλότερο στην ΕΕ που έχει μέσο όρο 21%.

Επίσης το 26% των Κυπρίων δήλωσε ότι δε θα ήθελε να εμβολιαστεί ποτέ, καταγράφοντας και εδώ το ψηλότερο ποσοστό στην Ευρωπαϊκή ένωση.

Αντιθέτως, το 44% των Ευρωπαίων δήλωσε «το συντομότερο δυνατόν» ή ότι έχουν ήδη εμβολιαστεί

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.