Οι πολίτες έστησαν στον τοίχο το Δήμο Λεμεσού

Καθολική αντίθεση στα σχέδια για κτηριακή ανάπτυξη του Εναερίου

Ολομέτωπη, όπως αναμενόταν, ήταν η σύγκρουση των οργανωμένων και μη πολιτών της Λεμεσού, με τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο στη διάρκεια της «δημόσιας διαβούλευσης» που συγκλήθηκε χθες το βράδυ στο δημαρχείο με αντικείμενο την αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας στον Εναέριο.

Στην συντριπτική πλειοψηφία του, ο κόσμος που συγκεντρώθηκε εκεί εξέφρασε την κάθετη αντίθεση του, σε αρκετές περιπτώσεις χρησιμοποιώντας και έντονο λεκτικό, εναντίον των σχεδιασμών του Δήμου για μετατροπή του Εναερίου σε χώρο μεγάλων κτηριακών αναπτύξεων, με βάση την χρηματοοικονομική μελέτη που ετοίμασε για λογαριασμό του Δήμου ο Οίκος Delloite. Παρουσιάζοντας τη μελέτη ο εκπρόσωπους του χρηματοοικονομικού Οίκου, αναφέρθηκε σε ανάπτυξη η οποία περιλαμβάνει οικιστικές και εμπορικές μονάδες, συνεδριακό κέντρο και ξενοδοχείο και βέβαια τριπλάσιους χώρους στάθμευσης (σήμερα υπάρχουν 240 θέσεις) οι οποίοι θα συνυπάρχουν με μια δημόσια πλατεία.


Αυτά τα δεδομένα, τα οποία, όπως διαφάνηκε μέσα από τα λεγόμενα του Δημάρχου, αποδέχονται τόσο ο ίδιος ο κ. Νικολαΐδης όσο και η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, προκάλεσαν τη μίνι αντίδραση των παρευρισκόμενων πολιτών οι οποίοι διατύπωσαν ευθέως κατηγορίες για προώθηση οικονομικών συμφερόντων σε βάρος της πόλης και των δημοτών.

Δήμαρχος και Δημοτικό Συμβούλιο στήθηκαν στον τοίχο από τους πολίτες, τόσο για το περιεχόμενο της μελέτης όσο και για το γεγονός ότι ο Δήμος δεν ζήτησε τις απόψεις των δημοτών πριν προχωρήσει στην ανάθεση της εκπόνησης της χρηματοοικονομικής μελέτης, γεγονός που, όπως τονίστηκε, αποδεικνύει ότι ο Δήμος θέτει κάποια οικονομικά συμφέροντα και οφέλη πάνω από τους δημότες και την ίδια την πόλη η οποία δεν χρειάζεται άλλους πύργους και τσιμεντώματα αλλά έχει ανάγκη από πάρκα και άλλους δημόσιους χώρους δραστηριοτήτων που θα εξυπηρετούν τον πολύ κόσμο.

Χρήστος Χαραλάμπους

Lemesos 1 1 Lemesos 2 Lemesos 3 Lemesos 4

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.