Οι πολίτες φυλακίζονται, ενώ οι εταιρείες την βγάζουν καθαρή για τα μη πληρωμένα πρόστιμα

Την ώρα που οι πολίτες φυλακίζονται λόγω μη πληρωμής των προστίμων, τα εντάλματα κατά εταιρειών δεν εκτελούνται αφού η Αστυνομία δεν έχει χώρο να φυλάξει την κατασχεθείσα κινητή περιουσία.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΣύμφωνα με την Ελεγκτική Υπηρεσία και το μηχανογραφικό σύστημα της Αστυνομίας, τον Δεκέμβριο του 2020 εκκρεμούσαν 33.133 εντάλματα εναντίον νομικών προσώπων, συνολικής αξίας €124,2 εκ. Στη μεγάλη πλειονότητά τους σχετίζονται με οφειλές προς το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Η Ε.Υ. σημειώνει ότι παρ’ όλο που στην απόφαση του δικαστηρίου γίνεται αναφορά σε κατάσχεση κινητής περιουσίας, «εντούτοις τα υπό αναφορά εντάλματα εκτελούνται μόνο στις περιπτώσεις όπου υπάρχει ανταπόκριση, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας και εκπρόσωπος της εταιρείας προσέρχεται για να καταβάλει το οφειλόμενο ποσό ή μέρος του».

Από την πλευρά της η Αστυνομία δικαιολόγησε τον εαυτό της, λέγοντας ότι «η δημιουργία Τμήματος Κατασχέσεων δεν μπορεί να υλοποιηθεί, λόγω πολλών προβλημάτων που προκύπτουν με τη διαδικασία κατάσχεσης, όπως ασφαλής χώρος φύλαξης των κατασχεθέντων (μεγάλα αντικείμενα)».

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.