Οι πολίτες να τοποθετηθούν με την ψήφο τους για τη θεσμική διαφθορά

Του Νεόφυτου Νεοφύτου

Στα δέκα χρόνια διακυβέρνησης ΔΗΣΥ η σήψη και η διαφθορά πήραν θεσμικές διαστάσεις. Το μεγαλύτερο σκάνδαλο, το οποίο επηρεάζει και την καθημερινή ζωή των πολιτών, είναι η διάλυση και το ξεπούλημα του Συνεργατισμού. Υπάρχει το πόρισμα Αρέστη για τον Συνεργατισμό, το οποίο μιλά από μόνο του. Η κυβέρνηση ΔΗΣΥ – Ν. Αναστασιάδη – Αβέρωφ Νεοφύτου – Νίκου Χριστοδουλίδη αποφεύγει οποιαδήποτε αναφορά για το πόρισμα Αρέστη και ο φάκελος Συνεργατισμός σκουριάζει στα συρτάρια της Γενικής Εισαγγελίας. Μιλάμε για τεράστιο σκάνδαλο με αλυσιδωτές επιπτώσεις στην οικονομία και κυρίως για τους ανθρώπους της Υπαίθρου, όπου ο Συνεργατισμός είναι το αποκούμπι τους. Σήμερα στην Ύπαιθρο δεν λειτουργεί κανένα τραπεζικό ίδρυμα με αφάνταστη ταλαιπωρία για συνταξιούχους, για γεωργούς και αγρότες. Όλοι αυτοί οι πολίτες των οποίων έχει επηρεαστεί άμεσα η ζήση και η καθημερινότητά τους από το κλείσιμο των συνεργατικών ιδρυμάτων έχουν την ευκαιρία σε λίγες ημέρες με την ψήφο τους να στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα σε εκείνους που πήραν στα χέρια τους τον Συνεργατισμό για να τον αναδιαρθρώσουν και τελικά τον οδήγησαν στην κατάρρευση. Κι αυτοί είναι η κυβέρνηση ΔΗΣΥ στην οποία ο Νίκος Χριστοδουλίδης υπηρέτησε και συμμετείχε για εννέα ολόκληρα, ενώ ο Αβέρωφ Νεοφύτου επικροτούσε το «φαγοπότι» που γινόταν και ο πρώην Υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, επιβραβεύτηκε με την εκλογή του ως αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

Με αυτή την κυβέρνηση υπάρχει πλήρης συγκάλυψη όχι μόνο του σκανδάλου του Συνεργατισμού, αλλά και του σκανδάλου με τα «χρυσά διαβατήρια» και των παράνομων λογισμικών παρακολουθήσεων, όπου υπάρχουν σαφείς αναφορές και επικρίσεις σε βάρος της Κύπρου από τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ας αναλογιστούν οι πολίτες γιατί οι δύο προερχόμενοι προεδρικοί υποψήφιοι και δηλωμένοι συνεχιστές του κυβερνητικού έργου, κ.κ. Αβέρωφ Νεοφύτου και Νίκος Χριστοδουλίδης, αποφεύγουν όπως ο διάβολος το λιβάνι να μιλούν για τη διαφθορά, για τα πιο πάνω σκάνδαλα. Αντίθετα, ο ανεξάρτητος υποψήφιος Ανδρέας Μαυρογιάννης προχώρησε ήδη σε έμπρακτες κινήσεις με σχετικές επιστολές προς τη Γενική Εισαγγελία και προς την Ανεξάρτητη Αρχή Κατά της Διαφθοράς, ενώ δηλώνει αποφασισμένος με την εκλογή του ότι θα βγουν όλα στο φως και δεν θα κουκουλωθούν οι σοβαρές αυτές υποθέσεις, οι οποίες έχουν βλάψει το δημόσιο συμφέρον, τον Κύπριο πολίτη και έχουν κάνει την Κύπρο διεθνώς ρεζίλι.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.