Οι προεδρικές εκλογές κερδίζονται με συλλογική συστράτευση

Του Νεόφυτου Νεοφύτου

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι διαβουλεύσεις και οι επαφές μεταξύ των κομμάτων της αντιπολίτευσης για τις προεδρικές εκλογές. Σύντομα καλούνται όλα τα κόμματα να τοποθετηθούν και να καταλήξουν στον υποψήφιο που θα στηρίξουν στις προεδρικές εκλογές τον Φεβρουάριο του 2023.

Ο βασικός στόχος των κομμάτων της αντιπολίτευσης, τουλάχιστον όπως δηλώνουν δημόσια, είναι να υπάρξει έντιμη, ικανή και προοδευτική υποψηφιότητα, εναλλακτικό πρόγραμμα διακυβέρνησης και προοδευτική αλλαγή. Συνεπώς, δεν μπορούν ούτε ο πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου, ούτε και ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών Ν. Χριστοδουλίδης να επιφέρουν την προοδευτική αλλαγή στη διακυβέρνηση.

Οι κ.κ. Αβέρωφ και Χριστοδουλίδης λάμβαναν μέρος σε όλες τις αποφάσεις της εκτελεστικής εξουσίας τα τελευταία εννέα χρόνια χωρίς ποτέ τους να διαφοροποιηθούν είτε στα θέματα των «χρυσών» διαβατηρίων, είτε για τη διάλυση του Συνεργατισμού, είτε με οποιαδήποτε άλλη σκανδαλώδη απόφαση της κυβέρνησης Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ. Άλλωστε και οι δύο δηλώνουν συνεχιστές της διακυβέρνησης Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ.

Το ΑΚΕΛ εντείνει και ολοκληρώνει εντός της εβδομάδας τις επαφές του με όλες τις πολιτικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης. Εντός της εβδομάδας συνέρχεται το Πολιτικό Γραφείο και η Κεντρική Επιτροπή για να ληφθούν αποφάσεις. Αποφάσεις, οι οποίες θα οδηγηθούν στις Κομματικές Ομάδες Βάσης.

Στη συνέχεια δημοκρατικά και συλλογικά και σε επίπεδο Παγκύπριας Συνδιάσκεψης, αρχές Ιουνίου, θα ληφθεί η τελική και δεσμευτική απόφαση για τον υποψήφιο που θα στηρίξει το ΑΚΕΛ στις προεδρικές εκλογές.

Από τη στιγμή που θα ληφθεί η συλλογική απόφαση δεν χωρούν μεμψιμοιρίες. Όλοι ανεξαιρέτως, οι οποίοι πιστεύουν στην προοδευτική αλλαγή, η οποία θα έχει εγγυητή το ΑΚΕΛ, καλούνται να συστρατευθούν γιατί μόνο με ενότητα και συλλογική προσπάθεια θα κερδίσουμε αυτές τις εκλογές.

Εάν πραγματικά θέλουμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες του λαού, τότε πρέπει να «δαμάσουμε» τις προσωπικές μας απόψεις και προτιμήσεις και να εργαστούμε συλλογικά και σκληρά για τον υποψήφιο που θα στηρίξουμε. Η νίκη στις προεδρικές εκλογές θα έρθει γιατί το θέλει η κοινωνία των πολιτών, το θέλει η πλειοψηφία του κόσμου απ’ όλο το προοδευτικό και δημοκρατικό πολιτικό φάσμα.

Φτάνει να τους αφουγκραστούμε και να συνειδητοποιήσουμε ότι καμία πολιτική δύναμη από μόνη της δεν μπορεί να επιτύχει την προοδευτική αλλαγή.

Απαιτείται συλλογική προσπάθεια, σκληρή δουλειά και συστράτευση.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.