Οι… προσφορές σχολείων και δρόμων έληξαν…

Του
Τάσου Περδίου

 

Στις 10 Μαρτίου 2021, στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων αναρτήθηκε είδηση από τη συζήτηση στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής για τον υπερπληθυσμό μαθητών στο Γυμνάσιο Παραλιμνίου και την ανάγκη ανέγερσης καινούργιου σχολείου. Η είδηση έφερε τον τίτλο “Προχωρούν οι διαδικασίες για ανέγερση Αθλητικού Γυμνασίου στο Παραλίμνι” και στο ρεπορτάζ γινόταν λόγος για κοινή απόφαση της Σχολικής Εφορείας και του Υπουργείου Παιδείας για προώθηση του έργου. Ο τότε πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής, Κυριάκος Χατζηγιάννης, όπως αποδόθηκε στο ΚΥΠΕ, ανέφερε σε δηλώσεις του ότι “έχουν ωριμάσει οι συνθήκες και ο υπερπληθυσμός που παρατηρείται στο Γυμνάσιο Παραλιμνίου επιβάλλει το συντομότερο δυνατό να παρθεί απόφαση προκειμένου να ανεγερθεί νέο γυμνάσιο στο δήμο”. Πρόσθεσε ότι η θέση του Υπουργείου Παιδείας, όπως είχε διαβιβαστεί στην Επιτροπή, είναι θετική και το Υπουργείο και με βάση πολιτική απόφαση αντιμετωπίζει θετικά την ανέγερση νέου Γυμνασίου. Ο κ. Χατζηγιάννης χαιρέτισε την απόφαση και έκανε έκκληση να αρχίσουν το συντομότερο δυνατόν οι διαδικασίες του σχεδιασμού και της υλοποίησης της απόφασης, ανέφερε το ρεπορτάζ στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Fast forward έξι μήνες και κάτι ψιλά και η Επιτροπή Παιδείας της Βουλής επισκέφθηκε την ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου με βασικό θέμα συζήτησης το γεγονός ότι το Γυμνάσιο Παραλιμνίου ασφυκτιά από τον υπερπληθυσμό αφού αριθμεί 650 μαθητές, ενώ οι δυνατότητές του είναι για 450 μαθητές. Η πληροφόρηση που δόθηκε στους βουλευτές από το Υπουργείο Παιδείας είναι ότι το νέο Γυμνάσιο στο Παραλίμνι θα ανεγερθεί το 2027!

Για να είμαστε δίκαιοι μαζί τους, το Υπουργείο Παιδείας δεν είπε ποτέ του ότι το νέο Γυμνάσιο Παραλιμνίου θα ξεκινήσει φέτος ή του χρόνου και για όσους θέλησαν να το θεωρήσουν αυτονόητο διαβάζοντας τα πιο πάνω, κακό του κεφαλιού τους. Ήταν απλώς ο Πρόδρομος Προδρόμου ασκώντας πολιτική με εποικοδομητική ασάφεια. Το γεγονός ότι εκείνες οι εξαγγελίες είχαν γίνει λιγότερο από δύο μήνες πριν τις βουλευτικές εκλογές είναι καθαρή σύμπτωση και ας αναγνωρίσουμε επιτέλους την ειλικρίνεια του ανδρός. Ήταν τουλάχιστον λιγότερο προκλητικός από τον συνάδελφό του, Γιάννη Καρούσο, ο οποίος δύο εβδομάδες πριν τις βουλευτικές εκλογές εφηύρε τον όρο “πρόθεση προκήρυξης διαγωνισμού” εξαγγέλλοντας πρόθεση προκήρυξης προσφορών για το δρόμο Λάρνακας – Δεκέλειας στις 25 Ιουνίου 2021. Η 25η Ιουνίου παρήλθε χωρίς να προκηρυχθεί κανένας διαγωνισμός, αλλά δεν βαριέσαι.

Όλα αυτά από μια κυβέρνηση ο επικεφαλής της οποίας, ανάμεσα στα αμέτρητα “δεσμεύομαι”, δήλωνε δημοσίως ότι αποποιείται τη βουλευτική σύνταξη, αλλά τελικά την εισπράττει χωρίς να ανοίγει μύτη. Κι εμείς καθόμαστε και περιμένουμε να μας φτιάξουν σχολεία και δρόμους…

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.