Μετά από σύσκεψη που είχε η δημοτική ομάδα του ΑΚΕΛ στο Στρόβολο με τις υπηρεσίες του δήμου, για την αξιολόγηση της κατάστασης από τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες, έχουν καταγραφεί κάποιες προτάσεις οι οποίες θα κατατεθούν στην ολομέλεια του Δημοτικού Συμβουλίου της ερχόμενης Τρίτης για συζήτηση και λήψη αποφάσεων.

Αυτούσια η ανακοίνωση της Δημοτικής Ομάδας του ΑΚΕΛ

Η Δημοτική Ομάδα του ΑΚΕΛ τις τελευταίες μέρες με αφορμή τις έντονες βροχοπτώσεις επανειλημμένα επισκέφθηκε συγκεκριμένες περιοχές του δήμου μας που παρουσίασαν τα πιο σοβαρά προβλήματα.

Είχαμε την ευκαιρία να ζήσουμε από πρώτο χέρι τις σημαντικές ζημιές που άφησε πίσω της η πρωτόγνωρη σε ένταση και έκταση βροχόπτωση, να κουβεντιάσουμε με τους δημότες και να γίνουμε μάρτυρες συγκεκριμένων χρόνιων προβλημάτων που συνθέτουν ένα επικίνδυνο σκηνικό όποτε έχουμε τέτοιου είδους καιρικά φαινόμενα.

Έχουμε τη ισχυρή άποψη ότι όλοι μας πρέπει να αναλάβουμε το μέρος της ευθύνης που μας αναλογεί προκειμένου να προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες για να εφαρμόσουμε μέτρα τέτοια που να απαμβλύνουν σε πρώτη φάση τα προβλήματα και σε κατοπινό στάδιο σε εύλογο χρονικό διάστημα να τα αντιμετωπίσουμε ριζικά.

Μέσα από τις επαφές μας και τον διάλογο καταγράψαμε μερικές σημαντικές απόψεις – προτάσεις τις οποίες επιδιώξαμε να μεταφέρουμε σήμερα ενώπιον των αρμοδίων τμημάτων του δήμου μας (7/12/18).

Συγκεκριμένα στην σύσκεψη κωδικοποιήσαμε τις εξής προτάσεις τις οποίες θα καταθέσουμε στην ολομέλεια του Δημοτικού Συμβουλίου της ερχόμενης Τρίτης (11/12/18 ) για συζήτηση και λήψη αποφάσεων.

1. Κωδικοποίηση των περιοχών με τα πιο συχνά προβλήματα (προτεραιότητα στους σχεδιασμούς αντιμετώπισης κρίσεων) συγκεκριμένα υπάρχουν 2-3 περιοχές που έχουν καταγραφεί επανειλημμένα τα πιο σημαντικά προβλήματα. Σε αυτές τις περιοχές πρέπει να αναβαθμίσουμε τα σχέδια αντιμετώπισης τέτοιων φαινομένων.
2. Λήψη επιπρόσθετων προληπτικών αντιπλημμυρικών έργων σε ολόκληρο τον δήμο (βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα) στο σημείο αυτό έχουμε την άποψη ότι θα πρέπει να επιδιώξουμε την άμεση εμπλοκή των δημοτών μας. Η υπηρεσία να ετοιμάσει συγκεκριμένα συμβουλευτικά μέτρα με τα οποία οι δημότες μας θα μπορούν να αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους ακραία φαινόμενα.
3. Επίσπευση σημαντικών αναπτυξιακών έργων υποδομής με έμφαση στην λεωφόρο Τσερίου η οποία αντιμετωπίζει τα πιο πολλαπλά προβλήματα.
Η Δημοτική Ομάδα του ΑΚΕΛ με αυτή την ευκαιρία θέλει να ευχαριστήσει δημόσια την υπηρεσία για τις άμεσες ενέργειες της για αντιμετώπιση της κατάστασης.
Να διαβεβαιώσουμε τους δημότες μας ότι αντιλαμβανόμαστε την δική μας ευθύνη που μας αναλογεί και ότι θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να ληφθούν αποφάσεις που θα αντιμετωπίζουν πιο αποφασιστικά αυτού του είδους τα προβλήματα.