Στην Κύπρο βρίσκονται από το πρωί της Τετάρτης (05/12) επτά Πρωταθλητές Ευρώπης του 2004 προκειμένου να λάβουν μέρος σε φιλικό αγώνα Φούτσαλ (6x6) απέναντι σε Κύπριους πρώην διεθνείς ποδοσφαιριστές.

Στην Κύπρο βρίσκονται σήμερα επτά ποδοσφαιριστές από την θρυλική πλέον 11άδα της Εθνικής Ελλάδας που κατέκτησε το Euro 2004, προκειμένου να λάβουν μέρος σε φιλικό αγώνα Φούτσαλ (6×6) απέναντι σε Κύπριους πρώην διεθνείς ποδοσφαιριστές στο πλαίσιο του Προγράμματος του Πρεσβευτή Fair Play ΚΟΑ – ΚΟΕ για το 2018.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, ο αγώνας θα διεξαχθεί στο Στάδιο «Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία» το πρωί της Πέμπτης (06/12) και θα τον παρακολουθήσουν 2.500 μαθητές. Η εκδήλωση δεν είναι ανοικτή για το κοινό.

Στην Κύπρο βρίσκονται από το πρωί της Τετάρτης (05/12) επτά Πρωταθλητές Ευρώπης του 2004 προκειμένου να λάβουν μέρος σε φιλικό αγώνα Φούτσαλ (6×6) απέναντι σε Κύπριους πρώην διεθνείς ποδοσφαιριστές.

Ειδικότερα, στην Κύπρο βρίσκονται οι Καραγκούνης, Νικοπολίδης, Κατσουράνης, Μπασινάς, Παπαδόπουλος, Καφές και Γκούμας, οι οποίοι θα τιμηθούν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρόεδρο του ΚΟΑ σε εκδήλωση απόψε στο Προεδρικό Μέγαρο. Στην ίδια εκδήλωση θα τιμηθούν και όλοι οι Πρεσβευτές Fair Play από το 1996 έως και σήμερα.

Νωρίτερα το μεσημέρι, οι Καραγκούνης και Νικοπολίδης μίλησαν σε συνέντευξη Τύπου στον ΚΟΑ, στην παρουσία, μεταξύ άλλων του Προέδρου του ΚΟΑ Κλεάνθη Γεωργιάδη, της εκπροσώπου του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού και Δια βίου Πρέσβειρα #BeActive   Κάλλη Χατζηϊωσήφ, του ο Πρεσβευτή Fair Play Κωνσταντίνου Χαραλαμπίδη και του Μιχάλη Κωνσταντίνου, εκ μέρους των Κύπριων διεθνών.

«Είναι τιμή μας να σας υποδεχόμαστε στο σπίτι του αθλητισμού της Κύπρου», είπε απευθυνόμενος στους Legends 2004 ο κ. Γεωργιάδης ενώ η κα Χατζηιωσήφ ανέφερε πως «θέλουμε να μπολιάσουμε τους νέους μας με τις αξίες της Εθνικής Ελλάδας, η οποία είναι ένα άριστο παράδειγμα. Είναι μια ευκαιρία να νιώσουν από κοντά τη σύγχρονη ιστορία του ελληνικού αθλητισμού».

Εξάλλου, ο Γιώργος Καραγκούνης είπε πως βρίσκονται στην Κύπρο για να «δώσουμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι μπροστά σε παιδιά».

«Θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα πως αφοσιωμένοι μπορούν να πετύχουν ό,τι και εμείς το 2004» είπε ο Γιώργος Καραγκούνης.

Από την πλευρά του, ο Αντώνης Νικοπολίδης δήλωσε ευτυχής καθώς πρόκειται για μια δράση η οποία αφορά παιδιά, αφού και για εμάς τα παιδιά είναι στο επίκεντρο. «Θέλουμε να στείλουμε δύο μηνύματα. Το ένα πως οι παρέες γράφουν ιστορία, διότι και εμείς παρέα ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε τώρα με τους Legends. Και το δεύτερο πως οι Έλληνες ενωμένοι μπορούν να πετύχουν θαύματα. Και εμείς είχαμε διαφορές μεταξύ μας, αλλά ενωθήκαμε και πετύχαμε. Αυτό το μήνυμα αντιπροσωπεύουμε ως ομάδα».

Εκ μέρους των Κύπριων διεθνών, ο Μιχάλης Κωνσταντίνου δήλωσε: «αυτό που έγινε το 2004 δεν ήταν θαύμα. Είχα την τιμή και την τύχη να παίξω συμπαίκτης με τα περισσότερα παιδιά. Είχαν αξία, ήθος, προσωπικότητα, ταλέντο και επαγγελματισμό και γι αυτό έγιναν Πρωταθλητές Ευρώπης. Δυστυχώς όμως προπονούνται ακόμα και στον αγώνα θα έχουμε πρόβλημα!».

Τέλος, ο εμπνευστής και ενορχηστρωτής της προσπάθειας Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης, που δήλωσε συγκινημένος για την παρουσία των Legends 2004 στην Κύπρο και ευχαρίστησε όλους όσους αγκάλιασαν την ιδέα και την πρωτοβουλία, με την οποία ολοκληρώνει τον κύκλο του ως Πρεσβευτής Fair Play για το 2018.

Πέραν των Χαραλαμπίδη και Κωνσταντίνου, με την Κυπριακή ομάδα θα παίξουν οι Νίκος Παναγιώτου, Γιώργος Θεοδότου, Ηλίας Χαραλάμπους, Σίμος Κρασσάς, Γιώτης Εγκωμίτης, Κώστας Μαλέκκος, Μάριος Χριστοδούλου, Γιασεμάκης Γιασεμή, Κωνσταντίνος Μακρίδης, Χρύσης Μιχαήλ και Μαρίνος Σατσιάς.

Τον αγώνα διοργανώνουν ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και ο Εθελοντικός – Φιλανθρωπικός Οργανισμός των Ποδοσφαιριστών «Γκολ στη Ζωή» με μεγάλο χορηγό την ΟΠΑΠ Κύπρου και  τελεί υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.

Στόχος του αγώνα είναι να μεταλαμπαδευτούν στη νέα γενιά οι αξίες του Ευ Αγωνίζεσθαι και της Ευγενούς Άμιλλας.

Μας έχεις Like στο Facebook ;