Οι σχεδιασμοί του Υπουργείου μεταφορών προς «ανακούφιση» κυκλοφοριακού


Η κυβέρνηση προχωρεί στην υλοποίηση αρκετών δράσεων και έργων που θα ανακουφίσουν από την κίνηση στους δρόμους των πόλεων, ιδιαίτερα της Λευκωσίας και της Λεμεσού, δήλωσε στον Άστρα ο υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος.

Συγκεκριμένα, ανέφερε, ότι ο περιμετρικός της Λευκωσίας βρίσκονται σε εξέλιξη και θα παραδοεθί το 2023. Το άλλο έργο που βρίσκεται σε στάδιο ωρίμανσης, πρόσθεσε είναι ο ανισόπεδος κόμβος που θα γίνει στη λεωφόρο Σταυρού στο Στρόβολο που θα λειτουργεί χωρίς τα φώτα στην είσοδο της Λευκωσίας. Παράλληλα, ανέφερε ο κ. Καρούσος, μαζί με τον σχεδιασμό αυτό, προωθείται και ο σχεδιασμός χρήσης τραμ.

Ωστόσο σημείωσε, πρώτα θα πρέπει να κατασκευαστούν λεωφορειολωρίδες, οι μελέτες των οποίων θα παραδοθούν σε έξι μήνες και οι οποίες στη συνέχεια θα παραχωρήσουν τη θέση τους στα τραμ. Περαιτέρω, ανέφερε ο κ. Καρούσος προωθείται η εγκατάσταση συστήματος έξυπνων φώτων τροχαίας στη Λευκωσία και Λεμεσό.

Ετοιμάζονται οι προσφορές, είπε, και ελπίζει ότι μέχρι τον Απρίλιο θα κατακυρωθεί η προσφορά για τη Λευκωσία, ενώ στη Λεμεσός είναι ήδη σε προσφορά η εγκατάσταση του συστήματος στον κυκλικό κόμβο Αγίας Φύλας, το οποίο αναμένεται να είναι έτοιμο μέχρι το τέλος του χρόνου.

Επιπλέον, πρόσθεσε ο υπουργός Συγκοινωνιών γίνονται συζητήσεις για τη δημιουργία σταθμού μικρών λεωφορείων στην περιοχή του ΓΣΠ για τη μεταφορά μέσα στην πόλη δημοσίων υπαλλήλων και πολιτών σε κεντρικά σημεία. Επίσης, ανέφερε, ανοίγει διάλογος για την αλλαγή στα ωράρια λειτουργίας της Δημόσιας Υπηρεσίας και των σχολείων. Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, ανέφερε ο κ. Καρούσος, θα γίνουν συναντήσεις με τους υπουργούς Οικονομικών και Παιδείας και στη συνέχεια θα τεθεί για διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους.

 

Οι ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy. Ακολουθήστε μας και στο Google News