Οι σχέσεις φιλίας Κύπρου – Φινλανδίας τονίστηκαν στη συνάντηση Δημητρίου – Mäki-Reinikka

Οι σχέσεις φιλίας μεταξύ Κύπρου και Φινλανδίας υπογραμμίστηκαν κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου, με τον Πρέσβη της Φινλανδίας στην Κύπρο, Harri Mäki-Reinikka.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΣύμφωνα με ανακοίνωσή της Βουλής αναφέρει πως κατά τη συνάντηση σημειώθηκε η εξηκοστή επέτειος εγκαθίδρυσης διπλωματικών σχέσεων μεταξύ της Κύπρου και της Φινλανδίας, ενώ η Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε ειλικρινή εκτίμηση για τη στάση αρχών που διαχρονικά τηρεί η Φινλανδία όσον αφορά στο κυπριακό πρόβλημα και τις προσπάθειες για επίλυσή του.

Από την πλευρά του, ο Φινλανδός Πρέσβης επαναβεβαίωσε τη σταθερή θέση στήριξης της χώρας του υπέρ της επίλυσης του κυπριακού προβλήματος στη βάση του διεθνούς δικαίου και των σχετικών ψηφισμάτων του ΟΗΕ, σημειώνοντας την παρουσία δέκα χιλιάδων Φινλανδών στρατιωτών στην UNFICYP κατά την περίοδο 1964-2015.

Εξάλλου, εκφράστηκε η κοινή βούληση για περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος, όπως τα θέματα ισότητας των φύλων, του τουρισμού, της κυκλικής οικονομίας, του περιβάλλοντος και της κλιματικής αλλαγής, η οποία, όπως επισημάνθηκε, θα συμβάλει στην ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών σε σημαντικούς τομείς προς όφελος των δύο λαών.

Ειδικότερη έμφαση δόθηκε στη σημασία περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας και των ανταλλαγών μεταξύ των Κοινοβουλίων Κύπρου και Φινλανδίας.

Η Πρόεδρος της Βουλής σημείωσε ότι η Φινλανδία αποτελεί χώρα πρότυπο στα θέματα ισότητας των φύλων και εξέφρασε την ετοιμότητα της Βουλής των Αντιπροσώπων για ανάληψη πρωτοβουλιών, αλλά και κοινών δράσεων με πρωτοπόρες χώρες, όπως η Φινλανδία, για την ενδυνάμωση των γυναικών, την παροχή ίσων ευκαιριών μεταξύ ανδρών και γυναικών και την ισόρροπη εκπροσώπηση των φύλων στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.