Οι σχέσεις των ελαμιτών με τους νεοναζί της Ουκρανίας

Η κρίση στην Κριμαία το 2014 πυροδότησε μία βία που η Ευρώπη είχε να δει δεκαετίες. Το νεοσύστατο Τάγμα του Αζόφ, προερχόμενο από το νεοναζιστικό Δεξιό Τομέα, επρόκειτο να πυρπολήσει το εργατικό κέντρο της Οδησσού καίγοντας ζωντανούς ρωσόφωνους πολίτες, ενώ καταγράφησαν πολλές απαγωγές και δολοφονίες αντιφρονούντων. Ήταν μία ναζιστική πολιτοφυλακή.

Η Χρυσή Αυγή έσπευσε, φυσικά, να χαιρετήσει του ομοϊδεάτες της. Οι σχέσεις προϋπήρχαν. Το 2013 οι οπαδοί της Ντιναμό Κιέβου θα ανέβαζαν πανό για τους δολοφονημένους χρυσαυγίτες Φουντούλη και Καπελώνη, ενώ οι Ουκρανοί νεοναζί θα οργάνωναν συγκέντρωση αλληλεγγύης.

Μιλάμε για την περίοδο που η ακροδεξιά στην Ουκρανία καταλάμβανε την τέταρτη θέση στις βουλευτικές εκλογές. Την εκδήλωση είχε χαιρετήσει ο Νίκος Μιχαλολιάκος, τονίζοντας τις αδερφικές σχέσεις των τριών νεοναζιστικών κομμάτων.

Ενα ιδιαίτερο κεφάλαιο στη σχέση των Ελλήνων ακροδεξιών με τους Ουκρανούς νεοναζί, παίζει η σχέση του κυπριακού αδελφού κόμματος της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, ΕΛΑΜ, το οποίο μάλιστα είχε υποδεχθεί το καλοκαίρι του 2013,  δύο αντιπροσώπους του Svoboda, τους Andriy Mishchenko και Yuri Levchenko, για χάρη των οποίων μάλιστα έκαναν τιμητική εκδήλωση και αναφέρθηκαν στις μεταξύ τους σχέσεις, από τις οποίες δεν θα μπορούσε να λείπει φυσικά και η Χρυσή Αυγή.

Συγκεκριμένα, στο site του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (το οποίο διέγραψαν), «ο Στράτος Καρανικολάου, Υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων του ΕΛΑΜ, παρουσίασε την ιστορία του Ουκρανικού Εθνικιστικού Κινήματος αλλά και το πως έφτασαν να είναι η 4η πολιτική δύναμη στην Ουκρανία με 37 βουλευτές, παραλληλίζοντας τους με την Χρυσή Αυγή».

Upl5310896Ccb9A81

 

Η μεταφρασμένη ανακοίνωση του Lionel Baland  (L’actualité des partis patriotiques en Europe.) – «Τα νέα των πατριωτικών κομμάτων στην Ευρώπη».

07/08/2013
Δύο βουλευτές του Σβόμποντα φιλοξένησε  το ΕΛΑΜ.
 

Κύπρος και Ουκρανία. Δύο βουλευτές από το Svoboda (Ουκρανία), ο Andriy Mishchenko και ο Yuri Levchenko, ταξίδεψαν στην Κύπρο στις 27 Ιουνίου 2013. Τους υποδέχθηκαν εκπρόσωποι του ελληνικού εθνικιστικού κόμματος της Κύπρου ΕΛΑΜ. Πήγαν στη νεκρή ζώνη που βρίσκεται ανάμεσα στα δύο μέρη της χώρας. Ενημερώθηκαν για τις συνέπειες της εισβολής των Τούρκων σε τμήμα του νησιού.

Οι βουλευτές του Svoboda έγιναν δεκτοί πριν την αναχώρησή τους στα κεντρικά γραφεία του ΕΛΑΜ στη Λευκωσία όπου και παρουσιάστηκαν στα μέλη του ΕΛΑΜ. Προς τιμήν τους πραγματοποιήθηκε ομιλία. Ο Γεάδης Γεάδη, ο οποίος ηγείται του παραρτήματος του κόμματος στη Λευκωσία, τόνισε τη σημασία των σχέσεων μεταξύ των εθνικιστικών κινημάτων στην Ευρώπη.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αντικατασταθεί από μια ένωση κυρίαρχων εθνών. Ο Στράτος Καρανικολάου, υπεύθυνος για τις διεθνείς σχέσεις του ΕΛΑΜ, παρουσίασε την ιστορία του εθνικού κινήματος στην Ουκρανία.

Οι βουλευτές του Svoboda είπαν ότι η Τουρκία δεν είναι ευρωπαϊκή. Ελπίζουν ότι ο Svoboda και το ΕΛΑΜ θα ​​πάρουν γρήγορα την εξουσία στις αντίστοιχες χώρες τους.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ Χρήστος Χρήστου. Μετέφερε θερμούς χαιρετισμούς από τον Πρόεδρο της Χρυσής Αυγής (Ελλάδα) Νικόλαο Μιχαλολιάκο. Εξήρε τον σκληρό αγώνα των Ουκρανών εθνικιστών και τόνισε το γεγονός ότι η εξέγερση των Ελλήνων κατά των Τούρκων ξεκίνησε στην ουκρανική πόλη Οδησσό.

Στους δύο Ουκρανούς βουλευτές επιδόθηκε σημαία του ΕΛΑΜ.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης στην Κύπρο, οι δύο βουλευτές του Svoboda έγιναν δεκτοί και στα κεντρικά γραφεία του κόμματος του ΕΛΑΜ στη Λεμεσό.

 

Με πληροφορίες από

tanea.gr / thetoc.gr  /   http://lionelbaland.hautetfort.com/archive/2013/07/08/deux-deputes-de-svoboda-recus-par-l-elam.html

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.