«Οι σχέσεις των Τ/κ με την Τουρκία διανύουν τη χειρότερη περίοδο στην ιστορία», αναφέρει ο Τουφάν Έρχιουρμαν

Την άποψη ότι «οι σχέσεις των Τουρκοκυπρίων με την Τουρκία διανύουν τη χειρότερη περίοδο στην ιστορία, επειδή βασίζονται στον άξονα του εκβιασμού», εξέφρασε ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (ΡΤΚ) Τουφάν Ερχιουρμάν.

Σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση του τ/κ κόμματος της «αξιωματικής αντιπολίτευσης», από το βήμα της «βουλής», ο κ. Έρχιουρμαν άσκησε κριτική στο νέο «οικονομικό πρωτόκολλο» που υπογράφηκε τον Απρίλιο με την Τουρκία. Σύμφωνα με τον ίδιον, το πρωτόκολλο συμπεριλαμβάνει πρόνοιες και κονδύλια για την εξόφληση των χρεών της «αρχής ηλεκτρισμού» στην τουρκική εταιρία «AKSA», η οποία, σύμφωνα πάντα με τον κ. Έρχιουρμαν, υπέστη σκοπίμως οικονομικές απώλειες.

«Η τάξη που δημιουργήσατε έχει σκάσει σαν μπαλόνι. Όλοι γνωρίζουν τι συμβαίνει», δήλωσε ο κ. Έρχιουρμαν, προσθέτοντας ότι οι Τ/κ είναι σε θέση να προμηθευτούν καύσιμα από το εξωτερικό με τους δικούς τους πόρους.

«Από τη στιγμή που έχετε τοποθετήσει τις σχέσεις με την Δημοκρατία της Τουρκίας στον άξονα του εκβιασμού, οι σχέσεις αυτές διανύουν τη χειρότερη περίοδο της ιστορίας τους», πρόσθεσε ο κ. Έρχιουρμαν.

Ο κ. Έρχιουρμαν στην ομιλία του αναφέρθηκε στο ζήτημα της προμήθειας καυσίμων από το εξωτερικό, το οποίο τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται εκ νέου στο προσκήνιο της τ/κ επικαιρότητας, με την τ/κ αντιπολίτευση να διαφωνεί με τον τρόπο που διαχειρίζεται η τρικομματική «κυβέρνηση» το όλο εγχείρημα.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.