Οι σταδιακές χαλαρώσεις των μέτρων κοντοζυγώνουν-Τι θα γίνει με τα σχολεία;

Ο Φεβρουάριος δεν είναι μήνας χαλάρωσης αλλά μήνας μετάβασης από τα αυστηρά μέτρα στη χαλάρωση, υπέδειξε ο επικεφαλής της Επιδημιολογικής Ομάδας του Υπουργείου Υγείας Κωνσταντίνος Τσιούτης.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ, ο κ. Τσιούτης είπε ότι αυτό θα πρέπει να γίνει διορθώνοντας εκείνα που χρειάζονται τόσο στα πρωτόκολλα, όσο και στην επιτήρηση και στον στοχευμένο έλεγχο.

Σε ότι αφορά τα σχολεία, ο κ. Τσιουτης είπε ότι οι χαμηλές βαθμίδες θα μπορούσαν να ανοίξουν αφού κάτι τέτοιο βοηθά και στην ψυχολογία των παιδιών, αλλά υπό προϋποθέσεις,

Υπέδειξε ότι η απότομη χαλάρωση θα φέρει αναπόφευκτα μια νέα έξαρση, γι’ αυτό αν όλα δουλέψουν σωστά και με υπομονή μπορεί να επέλθει η χαλάρωση χωρίς να επέλθει ένα τρίτο κύμα.

Διαβάστε επίσης: Δρ. Τσιούτης: Μήνας μετάβασης και όχι χαλάρωσης ο Φεβρουάριος

Καμία πληροφόρηση έχει η ΟΕΛΜΕΚ για το τι θα γίνει με τα λύκεια, δηλώνει ο Πρόεδρος της Οργάνωσης των καθηγητών μέσης Θεμής Πολυβίου.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ είπε ότι πάνω από όλα είναι η υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών και η ΟΕΛΜΕΚ είναι έτοιμη να εφαρμόσει την όποια απόφαση λάβει η Κυβέρνηση.

Είναι όμως, πρόσθεσε, απαραίτητη η παρουσία των παιδιών στα σχολεία και αυτή είναι διαχρονική θέση της ΟΕΛΜΕΚ, αφού η φυσική παρουσία των παιδιών δεν μπορεί να αντικατασταθεί με την τηλεκπαίδευση.

Σε ότι αφορά τους μαθητές της τρίτης λυκείου, ο κ. Πολυβίου παραδέχθηκε ότι όσο τέλεια και αν γίνει η εκπαίδευση στο σπίτι, δε μπορεί να συγκριθεί με την φυσική παρουσία και είναι φυσικό να υπάρξουν προβλήματα με αυτούς τους μαθητές.

Θα πρέπει είπε, να ληφθούν αποφάσεις για τον τρόπο που θα γίνουν οι τελικές εξετάσεις, να λάβουν υπόψη τον χρόνο που χάθηκε.

Σημείωσε τέλος ότι μόλις ληφθούν οι αποφάσεις για το τι θα γίνει με τα σχολεία στις αρχές του επόμενου μήνα, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν όλα σε σχέση με το πως θα εξελιχθεί και θα λήξει η σχολική χρονιά.

Υπενθύμισε ότι σε προηγούμενες χρονιές, τέτοια περίοδο άρχιζε η συζήτηση για προγραμματισμό της επόμενης χρονιάς και υπέδειξε ότι δεν πρέπει λόγω πανδημίας να αφεθούν άλλα προβλήματα να εκκρεμούν.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.