Οι στιγμές που γεννιούνται σε μικρές πλατείες… To Music Fest επιστρέφει και φέτος στην Πλατεία Πρόοδος στο Καϊμακλί

Με ροκ μουσική αναμένεται να «γεμίσει» η Πλατεία Πρόοδος στο Καϊμακλί το διήμερο 29-30 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για ένα μοναδικό εγχείρημα που διακρίνεται από το πάντρεμα διαφορετικών γενιών της ελληνικής και κυπριακής ροκ σκηνής αλλά και διαφορετικών μουσικών ήχων.

Για το Music Fest, που φέρει τον τίτλο «Ραντεβού στην Πλατεία», μίλησε στη «Χαραυγή» μίας εκ των διοργανωτών, η Μαρί-Κωνστάνς Κωνσταντίνου και επεσήμανε, πέραν του μουσικού γεγονότος και των αξιών που αναδεικνύονται μέσα από την όλη πορεία της διοργάνωσης αυτής, τον εθελοντισµό και την αλληλεγγύη που παρατηρείται µεταξύ των κατοίκων της περιοχής.

rantevouposter00011

 

«Ραντεβού στην Πλατεία »για ακόμη μια χρονιά μαζί μας. Τι να περιμένουμε φέτος;

Και φέτος διοργανώνεται ξανά το «Ραντεβού στην Πλατεία» Music Fest με καταξιωμένους καλλιτέχνες και μπάντες. Κάποιοι έρχονται για πρώτη φορά στην Κύπρο και είναι τιμή και χαρά μας που θα έχουμε τη ευκαιρία να ανέβουν στη σκηνή. Φέτος η προσπάθεια αλλά και ο στόχος είναι να το πάρουμε ένα βήμα ακόμη παραπέρα και να το εξελίξουμε όπως του αξίζει, εξου και υπάρχει πάντρεμα και άλλων διαφορετικών μουσικών ήχων σε αντίθεση με το προηγούμενο.

 

Ποιους θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε επί σκηνής;

Με τις µουσικές τους θα γεµίσουν τη µικρή µας πλατεία την Παρασκεύη 29/09 ο Frank Panx & Σαλταδόροι, οι RATIONALISTAS, οι FER DE LANCE, οι ΑΜΟΙΡΟΙ και το Σάββατο 30/09 τα Γυµνά Καλώδια, οι Οn Tour και η Πτέρυγα 3. Εκτός από µπάντες από την Ελλάδα, έχουµε και πάλι τη χαρά να δώσουμε βήμα και φωνή σε ντόπιους καλλιτέχνες – νέα παιδιά µε δική τους δισκογραφία που εδώ και χρόνια χαράζουν τη δική τους µουσική πορεία στον τόπο µας. Να προσθέσω πως οι πόρτες θα ανοίξουν στις 19:00 και η ώρα έναρξης είναι στις 20:00 µέχρι και τα µεσάνυχτα.

 

Σε μια παλαιότερη συνομιλία μας, στόχος σας ήταν να θεσμοθετηθεί ένα ανεξάρτητο ροκ φεστιβάλ. Εκτιμάτε ότι τον έχετε πετύχει;

Είναι λίγο νωρίς να μιλάμε για το αν πέτυχε ο ευρύτερος στόχος μας, που είναι αυτός, ένα ανεξάρτητο μουσικό φεστιβάλ θα έλεγα καλύτερα, καθώς η προσπάθεια είναι κάθε χρόνο να συνδυάζονται διαφορετικοί μουσικοί ήχοι σε μια πλατεία με σκοπό να «γεμίζουν» τις ψυχές μας με μουσική.

 

Ποια στοιχεία πιστεύετε ότι αναδεικνύονται μέσα από τη διοργάνωση τέτοιου είδους μουσικών δράσεων;

Τα πιο σημαντικά στοιχεία που αναδεικνύονται είναι αυτά του εθελοντισµού και της αλληλεγγύης που παρατηρείται µεταξύ των κατοίκων της περιοχής, δύο σηµαντικές έννοιες που πρέπει να αποτελούν κοµ άτι της κοσµοθεωρίας και της αντίληψής µας στην εποχή που ζούµε, αλλά και η επιθυµία της στήριξης της τοπικής κοινωνίας και νεολαίας σε εκδηλώσεις που στηρίζουν τον πολιτισµό µε χαµηλό κόστος σε εισιτήρια, ποτά και φαγητά. Σε αυτό το σημείο θέλω να ευχαριστήσω εκ μέρους των διοργανωτών την Πρόοδο Καϊμακλίου που για ακόμη μια φορά μας έχει ανοίξει το «σπίτι» της στηρίζοντας με την παροχή χώρου αλλά και νεαρούς εθελοντές τη συγκεκριμένη διοργάνωση. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που στην περιοχή και στον συγκεκριµένο χώρο διοργανώνονται εκδηλώσεις, καθώς η νεολαία της Προόδου Καιµακλίου από το 2018 πραγµατοποιεί συναυλίες στα πλαίσια κοινωνικών ζητηµάτων που αφορούν τους νέους, όπως ο αγώνας κατά των εξαρτήσεων, ο ρατσισµός κ.τ.λ.

 

Πόσο σημαντικές είναι οι δράσεις αυτές για τον πολιτισμό μας αλλά και πιο συγκεκριμένα για τις τοπικές κοινωνίες;

Δράσεις που γεννιούνται μέσα στις τοπικές κοινωνίες δίνουν ζωή και ελπίδα στη νέα γενιά για το αύριο. Είναι οι στιγµές που γεννιούνται σε µικρές πλατείες, για ό,τι κουβαλά ο καθένας µας στην ψυχή του -από τις ανέµελες στιγµές µέχρι και τη διεκδίκηση ενός καλύτερου και δίκαιου κόσµου από µια γενιά που ασφυκτιά και καταφεύγει στη µουσική ως βάλσαµο. Είναι ιδιαίτερα σημαντικές και οι αρμόδιοι φορείς επιβάλλεται να στηρίζουν όλες τις πολιτιστικές δράσεις που πραγματοποιούνται μέσα σε τοπικές κοινωνίες, γιατί προκύπτουν από την ανάγκη της ενδυνάµωσης των τοπικών κοινωνιών ως µέσου προσφοράς υγιούς ψυχαγωγίας προς ανθρώπους όλων των ηλικιών.

Ελένη Κωνσταντίνου

 

 

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy