Οι Σύνδεσμοι Γονέων Εκπαιδευτηρίων Φανερωμένης ζητούν επίσημο πλάνο για την εκπαιδευτική πορεία των παιδιών
Οι Σύνδεσμοι Γονέων και Κηδεμόνων Εκπαιδευτηρίων Φανερωμένης με ανακοίνωση τους, ζητούν από τους αρμοδίους να τοποθετηθούν επίσημα για το κλείσιμο των εκπαιδευτηρίων της Φανερωμένης και να παρουσιάσουν ένα επίσημο πλάνο για την εκπαιδευτική πορεία των παιδιών.

«Να μας πουν τις λύσεις στις οποίες κατέληξαν για τη μεταστέγαση του σχολείου, αφού θα έχουν λάβει υπόψη την πρόσφατη μεταναστευτική βιογραφία των παιδιών, τις μαθησιακές δυσκολίες, τα κοινωνικά και οικονομικά εμπόδια που αντιμετωπίζουν γιατί τα παιδιά αυτά, όπως όλα τα παιδιά, έχουν κάθε δικαίωμα στην εκπαίδευση, στην ευημερία και στο χαμόγελο, χωρίς εκπτώσεις, λόγω καταγωγής, θρησκείας ή χρώματος», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Στα διάφορα δημοσιεύματα, σημειώνεται, έγινε λόγος για τη «ζωή» που θα αποκτήσει η περιοχή, όταν ολοκληρωθούν τα αναπτυξιακά έργα. «Κανείς δεν έλαβε υπόψη ότι ζωή υπάρχει και μάλιστα στην πιο αγνή και εύθραυστη μορφή της, τα παιδιά! Όλοι συμφωνούμε με την πρόοδο και την ανάπτυξη. Όλοι έχουμε ανάγκη να ονειρευόμαστε και να ελπίζουμε σε ένα ομορφότερο αύριο. Στο οποίο όμως να υπάρχει χώρος και μέριμνα για όλους», προστίθεται.

Οι Σύνδεσμοι Γονέων και Κηδεμόνων Εκπαιδευτηρίων Φανερωμένης θέλουν να γνωρίζουν σε ποια σχολεία θα φοιτήσουν τα παιδιά, σε ποιες συνθήκες και ποια τα δεδομένα του κάθε καινούργιου σχολείου, όπως για παράδειγμα τον υφιστάμενο αριθμό μαθητών ανά τάξη. Επίσης, ποιες είναι οι πρόνοιες για τη διακίνηση και μεταφορά των παιδιών στα σχολεία αυτά, αφού όπως λένε, οι πλείστες οικογένειες δεν διαθέτουν μεταφορικό μέσο, ως επίσης και τα υποστηρικτικά εκπαιδευτικά προγράμματα που υπάρχουν στα σχολεία αυτά.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.