Οι θερμοκρασίες και η υγρασία που κατάγραφηκαν έως το μεσημέρι

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ θερμή αέρια μάζα αναμένεται σταδιακά από αύριο.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά παροδικά θα παρατηρούνται αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Τοπικά πιθανό να σχηματιστεί αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά μεταβλητοί, ασθενείς, μέχρι 3 μποφόρ και η θάλασσα θα καταστεί ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, τα δυτικά και τα βόρεια παράλια, γύρω στους 17 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 13 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν το πρωί μεταβλητοί ασθενείς, 3 μποφόρ για να καταστούν αργότερα κυρίως θαλάσσιοι, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 35 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 30 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 28 στα δυτικά και τα βόρεια παράλια και γύρω στους 27 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς, 3 μποφόρ αλλά στα δυτικά παροδικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη αλλά στα δυτικά λίγο ταραγμένη.

Την Τρίτη, την Τετάρτη και την Πέμπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ την Τετάρτη και την Πέμπτη θα εμφανίζονται παροδικά αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Από την Τετάρτη το βράδυ δυνατό να παρατηρείται αραιή σκόνη στην ατμόσφαιρα.Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο την Τρίτη, για να κυμανθεί αισθητά πάνω από τους κλιματικούς μέσους όρους, ενώ την Τετάρτη αναμένεται μικρή περαιτέρω άνοδος, για να παραμείνει στα ίδια επίπεδα την Πέμπτη.

Οι θερμοκρασίες που καταγράφηκαν σήμερα και η σχετική υγρασία στις 3 το απόγευμα ήταν:

Μέγιστη
Θερμοκρασία
Ελάχιστη
Θερμοκρασία
Σχετική
Υγρασία
Λευκωσία: 32°C 14°C 40%
Αεροδρόμιο Λάρνακας: 26°C 17°C 60%
Λεμεσός: 27°C 17°C 55%
Αεροδρόμιο Πάφου: 26°C 15°C 68%
Φρέναρος 29°C 16°C 56%
Πρόδρομος 24°C 11°C 60%
Πόλις Χρυσοχούς: 26°C 16°C 60%