Οι θρασύδειλοι νοσταλγοί του μαύρου παρελθόντος «χτύπησαν» έξω από τη Βουλή

Επίθεση κατά της δημοκρατίας δεν μπορεί να γίνει ανεκτή

 

Η ντροπή δεν φτάνει για να περιγράψει τα όσα διαδραματίστηκαν χθες έξω από το κτίριο της Βουλής με συνθήματα που εξυμνούσαν την ΕΟΚΑ Β’, τον Γρίβα, ύβρεις και φραστικές επιθέσεις κατά βουλευτών και αργότερα την επίθεση κατά των γραφείων της ΕΔΕΚ. Οι αρμόδιες Αρχές καλούνται το λιγότερο να δράσουν άμεσα επιδεικνύοντας μηδενική ανοχή σε τέτοιου είδους φαινόμενα. Ξεκάθαρη θέση καλούνται να λάβουν και τα πολιτικά κόμματα χωρίς να περιορίζονται σε γενικολογίες.

Τέτοιες ενέργειες αποτελούν επίθεση κατά των δημοκρατικών θεσμών, τόνισε ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου. Σε tweet του σημειώνει: «Καταδικάζω απερίφραστα την επίθεση στα γραφεία της ΕΔΕΚ. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Οι θρασύδειλοι νοσταλγοί του μαύρου παρελθόντος θα μας βρουν απέναντί τους».

Σε καταδίκη όσων διαδραματίστηκαν προχώρησε και ο υποψήφιος Πρόεδρος Ανδρέας Μαυρογιάννης. «Καταδικάζουμε με απόλυτη αυστηρότητα τους βανδαλισμούς, τα επεισόδια και τα όσα εκτυλίχθηκαν έξω από το κτίριο της Βουλής των Αντιπροσώπων. Τέτοιες ενέργειες αποτελούν επίθεση κατά των δημοκρατικών θεσμών και της ίδιας της δημοκρατίας. Καταδικάζουμε επίσης απερίφραστα την επίθεση στα γραφεία του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ καθώς και την εξύβριση της βουλεύτριας του Κινήματος Οικολόγων Aλεξάνδρας Ατταλίδου. Καλούμε την κυβέρνηση και τις Αρχές να πράξουν τα δέοντα ώστε να συλληφθούν και να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης οι αυτουργοί φυσικοί και ηθικοί. Δεν θα επιτρέψουμε την υπόσκαψη της Πολιτείας μας και δηλώνουμε παρόντες στην υπεράσπιση της δημοκρατίας, των αρχών και των αξιών της».

Τη στοχοποίηση της Αλεξάνδρας Ατταλίδου καταδίκασε και το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καλώντας τις Αρχές να δράσουν άμεσα. «Οι τραμπουκισμοί και τα όσα εισακούστηκαν μέσω συνθημάτων από διαδηλωτές – υποστηρικτές του Γεώργιου Γρίβα και της εγκληματικής οργάνωσης της ΕΟΚΑ Β’ είναι άκρως απαράδεκτα και μας οδηγούν πολλά χρόνια πίσω, στις σκοτεινές εποχές της δράσης της χούντας. Οι ύβρεις και οι χυδαίοι χαρακτηρισμοί προς το πρόσωπο της βουλεύτριας μάς αποπνέουν μίσος και δεν είναι ανεχτές».

Σε ανάρτησή της στο Twitter και η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου ανέφερε πως «η εκδήλωση κάθε μορφής βίας, οι βανδαλισμοί στη Βουλή και στα γραφεία της ΕΔΕΚ, οι ύβρεις και οι προσβλητικοί χαρακτηρισμοί απέναντι σε βουλευτές και βουλεύτριες αποτελούν μέγιστη προσβολή για την ίδια τη δημοκρατία».

 

Καλούνται οι Αρχές να πράξουν τα δέοντα
Καλούμε την κυβέρνηση και τις Αρχές να πράξουν τα δέοντα ώστε να συλληφθούν και να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης οι αυτουργοί, φυσικοί και ηθικοί, επεσήμανε ο Ανδρέας Μαυρογιάννης. Ενέργειες από τις Αρχές ζήτησαν και οι Οικολόγοι.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.