Θέα

Οι Τρωάδες της Παφου2017 και του Θεόδωρου Τερζόπουλου συνεχίζουν το ταξίδι τους.

Οι Τρωάδες του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Θεόδωρου Τερζόπουλου ξεκίνησαν το ταξίδι τους από την Πάφο ως συμπαραγωγή με τον Οργανισμό «Πάφος Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2017». Ήταν από τις παραγωγές της Πάφου2017 που ξεχώρισαν, μια πετυχημένη συνάντηση του Θεόδωρου Τερζόπουλου, από τους σημαντικότερους Έλληνες σκηνοθέτες, ιδιαίτερα γνωστός και εκτός Ελλάδας αφού έχει σκηνοθετήσει σε αρκετές χώρες, με την εξαιρετική Δέσποινα Μπεμπεδέλη στο ρόλο της Εκάβης για έβδομη φορά αλλά και με μια ομάδα ταλαντούχων συντελεστών από τη Βοσνία, Ελλάδα, Ισραήλ, Κύπρος, Κροατία και Συρία. Μια παράσταση-προσφορά της Πολιτιστικής πρωτεύουσας στη πρόληψη του αρχαίου δράματος που ευτυχώς συνεχίζει το ταξίδι της.

Πέρυσι παρουσιάστηκε στο αρχαίο θέατρο των Δελφών, στο αφιέρωμα «Η επιστροφή του Διόνυσου». Φέτος σειρά είχε η Ιαπωνία όπου οι Τρωάδες παρουσιαστήκαν  στο πλαίσιο της 9ης Θεατρικής Ολυμπιάδας που πραγματοποιείται φέτος στην Τόγκα, με καλλιτεχνική διεύθυνση του Tadashi Suzuki.

Οι δύο παραστάσεις των «Τρωάδων», στις 26 και 27 Αυγούστου 2019, φιλοξενήθηκαν στο Open Air Theatre, το εξαιρετικό αμφιθέατρο 1.000 θέσεων, που σχεδίασαν ο Arata Isozaki και ο Tadashi Suzuki και στο οποίο το Θέατρο Άττις εδώ και 35 χρόνια έχει παρουσιάσει άλλες 10 παραγωγές του.

Η μετάφραση των «Τρωάδων» είναι του Κωστή Κολώτα, η μουσική του Παναγιώτη Βελιανίτη, ενώ τα κοστούμια είναι της Λουκίας.

Στη νέα διανομή τον ρόλο της Εκάβης ερμήνευσε η Ανέζα Παπαδόπουλου, του Ταλθύβιου ο Αντώνης Μυριαγκός και της Κασσάνδρας η Έλλη Ιγγλίζ. Έπαιξαν ακόμη η Σοφία Χιλ (Ελένη), η Νιόβη Χαραλάμπους (Ανδρομάχη), ο Σάββας Στρούμπος (Μενέλαος/ Ποσειδών), η Sara Ipsa (Κασσάνδρα), η Hadar Barabash (Κασσάνδρα), η Evelyn Assouad (Κασσάνδρα) και ο Erdogan Kavaz (Κορυφαίος).