Οι τυροκόμοι λένε ότι δεν έχουν οτιδήποτε να κρύψουν και αναμένουν αποτελέσματα από ΕΠΑ

Ο Σύνδεσμος Τυροκόμων Κύπρου και τα μέλη του δεν έχουν οτιδήποτε να κρύψουν και θα αναμένουν τα αποτελέσματα των ερευνών από την Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού (ΕΠΑ), αναφέρεται σε ανακοίνωσή του.


Σε σχέση με τους ελέγχους που διενεργήθηκαν από την Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού στα γραφεία του Συνδέσμου Τυροκόμων Κύπρου και σε τυροκομεία-μέλη του Συνδέσμου, αναφέρεται ότι τα μέλη του συνεργάστηκαν πλήρως με την ΕΠΑ και δόθηκαν όλα τα στοιχεία που ζητήθηκαν.

«Παρά τα όσα συμβαίνουν, εμείς θα συνεχίσουμε να παράγουμε και να στηρίζουμε το χαλλούμι ως το εθνικό μας προϊόν, να το εξάγουμε και να φέρνουμε συνάλλαγμα, να δημιουργούμε θέσεις εργασίας και συνθήκες ανάπτυξης για τον τόπο μας. Καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται», καταλήγει η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι μετά από τις έντονες πιέσεις της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας -ενώπιον της οποίας έγιναν σοβαρές καταγγελίες από τον υπουργό και τους αιγοπροβατοτρόφους για πιθανό καρτέλ- η ΕΠΑ ξεκίνησε ελέγχους. Μάλιστα, αρχικά διεμήνυε ότι δεν έχει καταγγελίες, ούτε στοιχεία για αυτό δεν προχωρούσε σε έρευνα.


Την παραδοχή ότι οι πιέσεις της Επιτροπής απέφεραν καρπό έκανε και το Υπουργείο Εμπορίου, αναφέροντας ότι «γίνονται έλεγχοι και δειγματοληψίες σχετικά με το χαλλούμι, ιδιαίτερα μετά τις έντονες πιέσεις της Επιτροπής».

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας σημείωσε ότι θα συνεχίσει το έργο της Επιτροπής μέχρι να λυθούν τα προβλήματα.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.