Οι βροχές… βοήθησαν να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην Καντάρα

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στην κατεχόμενη Καντάρα, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που σημειώθηκαν χθες βράδυ, κυρίως στο βόρειο τμήμα της Κύπρου ανέφερε ο εκπρόσωπος του Τμήματος Δασών, Γιώργος Κωνσταντίνου.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΣΤΡΑ «Επικαιρότητα Αλλιώς», εξέφρασε την ευχή να μην υπάρξουν σήμερα νέες αναζωπυρώσεις. Σημείωσε ωστόσο, ότι βρίσκονται σε επικοινωνία μέσω των Ηνωμένων Εθνών, λέγοντας ότι αν παραστεί ανάγκη, είναι έτοιμοι να συνδράμουν με επίγεια και εναέρια μέσα πυρόσβεσης.

Σημείωσε ότι δήλωσαν την ετοιμότητά τους να αποστείλουν 40 άτομα από το Τμήμα Δασών, την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Πολιτική Άμυνα, αλλά όπως είπε, δεν τους ζητήθηκε.

Παράλληλα, ο κ. Κωνσταντίνου ανέφερε ότι εδώ και ένα μήνα βρίσκονται στην Κύπρο τα ισπανικά αεροπλάνα πυρόσβεσης, ενώ τη Δευτέρα αναμένεται να αφιχθούν ακόμα δυο αεροπλάνα. Πρόσθεσε επίσης ότι βρίσκονται στο τελικό στάδιο και για τα δυο ελικόπτερα.

Χ.Αλεξάνδρου: Μας ενημέρωσαν ότι η πυρκαγιά έχει κατασβεστεί πλήρως

Ο Διευθυντής του Τμήματος Δασών, Χαράλαμπος Αλεξάνδρου, δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως “ενώ ήταν προγραμματισμένο να αποστείλουμε και σήμερα τα πτητικά μέσα της Κυπριακής Δημοκρατίας για βοήθεια, γύρω στις 6 το πρωί σήμερα μάς ενημέρωσαν ότι η πυρκαγιά έχει κατασβεστεί πλήρως και δεν υπάρχει ανάγκη για βοήθεια”.

Πρόσθεσε πως η πυρκαγιά κατασβέστηκε από τις χθεσινοβραδινές βροχές.

Στο μεταξύ, όπως αναφέρεται σε ανάρτηση στον λογαριασμό στο Twitter των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Κόλιν Στιούαρτ, “εκτιμά τις προσπάθειες που έγιναν από τον Νίκο Αναστασιάδη και την ελληνοκυπριακή κοινότητα για βοήθεια προς την τουρκοκυπριακή κοινότητα για καταπολέμηση της πυρκαγιάς και ευχαριστεί το Ηνωμένο Βασίλειο, το Ισραήλ και την Τουρκία για τη στήριξή τους στον Ερσίν Τατάρ και όλους όσοι επηρεάστηκαν”.

Βγήκαν στους δρόμους από χαρά

Στο μεταξύ, η ανταποκρίτρια του ΑΣΤΡΑ στα κατεχόμενα Αισεμντέν Ακίν, ανέφερε ότι η βροχή έσωσε το νησί από την πυρκαγιά στην Καντάρα, λέγοντας ότι ο κόσμος βγήκε στους δρόμους από χαρά.

Μετέδωσε ωστόσο ότι σε κάποια σημεία φαίνεται να υπάρχει ακόμα καπνός.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy