Οι υπαίτιοι της προδοσίας έχουν όνομα και διεύθυνση!

Έλα στο Google News

Του

Νεόφυτου Νεοφύτου

 

Συμπληρώνονται σήμερα 47 ολόκληρα χρόνια από το προδοτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974, το οποίο άνοιξε την κερκόπορτα για την τουρκική εισβολή και κατοχή. Οι πληγές της προδοσίας είναι ακόμη ανοιχτές, με χιλιάδες πρόσφυγες, αγνοούμενους, τραυματίες πολέμου, αιχμάλωτους, εγκλωβισμένους και με τη μισή μας πατρίδα υπό κατοχή.

Όσο κι αν ενοχλεί, θα συνεχίσουμε να κατονομάζουμε τους υπαίτιους της καταστροφής της Κύπρου: ΕΟΚΑ Β’, Χούντα των Αθηνών, ΝΑΤΟ και αμερικανο-βρετανικά σχέδια διχοτόμησης.

Το ΑΚΕΛ, οι δημοκρατικές και πατριωτικές δυνάμεις του τόπου μας αντιστάθηκαν στα ΝΑΤΟϊκά σχέδια διχοτόμησης της πατρίδας μας και συνεχίζουν μέχρι σήμερα να αγωνίζονται για λύση και επανένωση Ε/κ και Τ/κ σε μια κοινή ομόσπονδη και ειρηνική πατρίδα.

Όταν μιλάμε για την προδοσία του 1974 δεν είναι παρελθοντολογία, αλλά υπενθύμιση των αγώνων των ηρώων μας που αντιστάθηκαν στο προδοτικό πραξικόπημα και υπερασπίστηκαν τη νομιμότητα και τη δημοκρατία. Μνημονεύουμε όσους έπεσαν ηρωικά υπερασπιζόμενοι τη νομιμότητα και την Κυπριακή Δημοκρατία. Ταυτόχρονα, καταριόμαστε όσους πήραν τα όπλα για να καταλύσουν τη δημοκρατία και να ανοίξουν τις πύλες στον Τούρκο εισβολέα. Η προσπάθεια ισοπέδωσης των πεσόντων αντιστασιακών με τους νεκρούς πραξικοπηματίες, η οποία γίνεται συνειδητά από την κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ, είναι βιασμός της ιστορικής αλήθειας και ύβρις προς την ίδια τη δημοκρατία. Δεν ξεχνιούνται, ούτε διαγράφονται από την ιστορία οι πραξικοπηματικές ενέργειες της ντόπιας φασιστικής ακροδεξιάς και της Χούντας των Αθηνών. Δεν διαγράφεται ο προδοτικός ρόλος της ΕΟΚΑ Β’ και του ολετήρα της Κύπρου, Γρίβα. Είναι ακόμη ανοικτές οι πληγές από το όργιο τρομοκρατίας με δολοφονίες δημοκρατικών πολιτών, ανατινάξεις αστυνομικών σταθμών, τον αντικομμουνισμό και την πατριδοκαπηλεία. Ο εθνικισμός και ο σοβινισμός, το μίσος και ο φανατισμός, όλα μαζί προετοίμαζαν το έδαφος για την τουρκική εισβολή.

Είναι στις μνήμες μας τα τανκς της προδοσίας. Τιμούμε σήμερα όσους θυσίασαν τη ζωή τους ή τραυματίστηκαν υπερασπιζόμενοι τη δημοκρατία και τη νομιμότητα.

Το φασιστικό πραξικόπημα «κράτησε» μια εβδομάδα, αλλά ήταν αρκετή για να ανοίξουν τις πύλες της Κύπρου στον Τούρκο εισβολέα.  Ο πόλεμος ήταν άνισος και προδομένος. Παρά την ηρωική αντίσταση του λαού μας, η Τουρκία κατέλαβε και κατέχει παράνομα τη μισή μας πατρίδα και ο αγώνας για την επανένωση συνεχίζει για 47 τώρα χρόνια…

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.