Οικία Χατζηγεωργάκη Κορνέσιου: Μαζεύτηκαν 2.500 υπογραφέςΠέραν των 2,5 χιλιάδων υπογραφών έχουν μαζευτεί για την προστασία του Αρχοντικού του Χατζηγεωργάκη Κορνέσιου από την μετατροπή του σε εκκλησιαστικό μουσείο από την Αρχιεπισκοπή.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ η κ. Μαραγκού ανάφερε ότι έχουν μαζευτεί 2.500 υπογραφές μέχρι τώρα και επισήμανε ότι ο Αρχιεπίσκοπος δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στην κοινωνία και λειτουργεί με αντιφατικό τρόπο. Κάλεσε δε τον Αρχιεπίσκοπο να λάβει υπόψιν του και τις απόψεις των πολιτών αυτού του κράτους. Όπως είπε χαρακτηριστικά, ουαί και αλίμονο αν αρχίσουν να κατεδαφίζονται μουσεία. Πρόσθεσε ότι αν συνεχίσουν κάποιοι να επεμβαίνουν ασύστολα στις αλήθειες της ιστορίας, , τότε είναι κρίμα ο τόπος.

Πολίτες που είναι φανερά ενοχλημένοι με αυτή την απόφαση ξεκίνησαν συλλογή υπογραφών μέσω της παγκόσμιας πλατφόρμας AVAAZ για να σταματήσουν τα σχέδια του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β΄.

 

Το θέμα είναι με τίτλο «Save the “House of Hadjigeorgakis Kornesios”» και συνοδεύεται από κείμενο στα αγγλικά στο οποίο αναφέρει ότι:

«Το σπίτι του Χατζηγιωργάκη Κορνησιού είναι ένα από τα ωραιότερα παραδείγματα της αστικής αρχιτεκτονικής του 18ου αιώνα και βρίσκεται στην καρδιά της ιστορικής πρωτεύουσας της Κύπρου, στη Λευκωσία. Σήμερα λειτουργεί ως μουσείο αφού έχει μελετήσει προσεκτικά και με σεβασμό το ρόλο του, που έχει ανακαινιστεί και σχεδιαστεί. Τον τελευταίο καιρό υπάρχουν ισχυρισμοί ότι ο Αρχιεπίσκοπος θέλει να το μετατρέψει το μουσείο σε εκκλησιαστικό μουσείο, για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση στα άλλα τρία κτίρια που εξυπηρετούν παρόμοιους σκοπούς. Το κοινό οργανώνεται με στόχο τη διασφάλιση του χαρακτήρα και της κληρονομιάς της οικίας του Χατζηγεωργάκη Κορνέσιου».