Οικονομία βιώσιμη και ευημερούσα

Του Κωνσταντίνου Ζαχαρίου

Είναι τουλάχιστον αστείο αυτοί οι οποίοι έχουν στο βιογραφικό τους περισσότερες από πενήντα διαδικασίες επί παραβάσει από την ΕΕ, να κάνουν μαθήματα σε πρόσωπα τα οποία διαχειρίστηκαν με απόλυτη επιτυχία θέματα της Προεδρίας της ΕΕ καθώς και προϋπολογισμούς δισεκατομμυρίων ευρώ.

Αναφερόμαστε στον Υπουργό Οικονομικών, Κωνσταντίνο Πετρίδη, ο οποίος χθες επιχείρησε να ρίξει λάσπη σε σχέση με τις προτάσεις του Ανδρέα Μαυρογιάννη, οι οποίες έχουν στο επίκεντρό τους μια οικονομία φιλόξενη στο επιχειρείν, πράσινη, βιώσιμη, ευημερούσα και με διασφαλισμένα τα δικαιώματα των εργαζομένων. Μάλιστα, χωρίς να μπει καν στον κόπο να διαβάσει τις προτάσεις του Ανδρέα Μαυρογιάνννη -όπως δεν μπήκε ποτέ στον κόπο να ακούσει τις προτάσεις των κομμάτων σε σχέση με τις ανάγκες της κοινωνίας- ο Κωνσταντίνος Πετρίδης ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων ότι αυτές «αντιβαίνουν στην ευρωπαϊκή νομοθεσία» και ότι θα οδηγήσουν στη «δημιουργία δημοσιονομικών ελλειμμάτων, αύξηση του δημοσίου χρέους, υποβάθμιση της κυπριακής οικονομίας» κ.τ.λ.

Ο Κωνσταντίνος Πετρίδης -μαζί με τον Αβέρωφ Νεοφύτου και τον Νίκο Χριστοδουλίδη, με τον οποίο κάθονταν για  εννέα χρόνια δίπλα – διπλά στο Υπουργικό Συμβούλιο, καθώς και άλλα στελέχη του ΔΗΣΥ- έχουν στο βιογραφικό τους περισσότερες από πενήντα διαδικασίες επί παραβάσει από την ΕΕ. Ειδικά τα κατορθώματά τους με τις πωλήσεις «χρυσών» διαβατηρίων σε λωποδύτες και απατεώνες έγιναν πρωτοσέλιδα στους Financial Times, Bloomberg, Guardian, Le Monde, Die Welt, MediaCorp, Al Jazeera κ.τ.λ. Γυρίστηκαν και ταινίες όπως η The Laundromat, Mr. Robot, Ozark, The Giant Beast That is the Global Economy, Suits κ.τ.λ. Επίσης, οι πράξεις και οι παραλείψεις της απερχόμενης κυβέρνησης του Αναστασιάδη -με επικεφαλής την τριανδρία Αβέρωφ Νεοφύτου, Νίκου Χριστοδουλίδη και Κωνσταντίνου Πετρίδη- οδήγησαν στο να κινηθούν από την Κομισιόν εναντίον της Κύπρου διαδικασίες επί παραβάσει για θέματα φορολογικά, περιβαλλοντικά, εργατικά, κοινωνικά, ενεργειακά κ.τ.λ.

Είναι δυνατό οποιοδήποτε πρόσωπο από την απερχόμενη κυβέρνηση να ρίχνει λάσπη για τις προτάσεις ενός ανθρώπου ο οποίος κουβαλά εμπειρία σε θέματα προϋπολογισμού από την περίοδο της Κυπριακής Προεδρίας; Είναι δυνατό αυτοί οι οποίοι έκλεισαν δύο συστημικές τράπεζες (Λαϊκή και Συνεργατισμό), οι μόνοι στην ΕΕ οι οποίοι επέβαλαν κούρεμα των καταθέσεων, αυτοί οι οποίοι εκτόξευσαν το δημόσιο χρέος από το 60% σε επίπεδα πέραν του 100%, να κάνουν μαθήματα σε έναν άνθρωπο ο οποίος έβαλε τη σφραγίδα του στη διαμόρφωση ετήσιων προϋπολογισμών της Κομισιόν ύψους δισεκατομμυρίων ευρώ; Είναι δυνατό αυτοί οι οποίοι συγκρούστηκαν με όλους τους θεσμούς στη μικρή μας Κύπρο, να κάνουν μαθήματα σε έναν άνθρωπο ο οποίος έχει στο βιογραφικό του αγαστή συνεργασία με όλους τους θεσμούς της ΕΕ;

Είναι μεγάλη η μανία του ΔΗΣΥ για την εξουσία. Το χειρότερο όμως είναι η τεράστια αλαζονεία την οποία επιδεικνύουν οι αξιωματούχοι του μετά τα δέκα χρόνια τα οποία βρίσκονται στην εξουσία.

Η κοινωνία δεν ενδιαφέρεται για τις μικρότητες του ΔΗΣΥ. Θέλει αλλαγή. Θέλει προοδευτική αλλαγή. Θέλει κυβέρνηση με πρόγραμμα το οποίο να δίνει απαντήσεις στις ανησυχίες και τις προσδοκίες της κοινωνίας. Θέλει οικονομία βιώσιμη και ευημερούσα. Γι’ αυτό ψηφίζει Ανδρέα Μαυρογιάνννη.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.