Οικόπεδο από τον ΣΟΔΑΠ για φοιτητικές εστίες της Σχολής Τουριστικών ΤΕΠΑΚ

Ο ΣΟΔΑΠ θα συνάψει δάνειο 4 εκ. ευρώ για το έργο και θα το ενοικιάσει στη συνέχεια στο ΤΕΠΑΚ

 

Πράσινο φως άναψε η Γενική Συνέλευση του ΣΟΔΑΠ για τις φοιτητικές εστίες της Σχολής Τουριστικών σε οικόπεδό του.

Πρόκειται για το τεμάχιο στο οποίο βρισκόταν το παλιό παγοποιείο και οι εγκαταστάσεις του οποίου κατεδαφίστηκαν πρόσφατα. Το τεμάχιο αυτό γειτνιάζει με το χώρο στον οποίο θα λειτουργήσουν η Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων του ΤΕΠΑΚ, δίπλα από τον Ιερό Ναό Παναγίας Παντάνασσας.

Ειδική Γενική Συνέλευση του ΣΟΔΑΠ συγκλήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο Πολέμι στα Γραφεία του ΣΟΔΑΠ, προκειμένου να ενημερωθούν τα μέλη της εταιρείας και να αποφασίσουν για την αξιοποίηση ενός τεμαχίου στην Πάφο για τη δημιουργία φοιτητικών εστιών μετά τη σύναψη συμφωνίας του Δήμου Πάφου με το ΤΕΠΑΚ, σύμφωνα με τον Έφορο Συνεργατικών Εταιρειών Κύπρο Πρωτοπαπά. Στη συνέλευση εξουσιοδοτήθηκε η Επιτροπεία του ΣΟΔΑΠ για να διαχειριστεί το θέμα με πλειοψηφία, με 28 ψήφους υπέρ και 14 εναντίον.

Ο κ. Πρωτοπαπάς ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως στη Γενική Συνέλευση του ΣΟΔΑΠ συμμετείχε μέρος των μελών, όπως είθισται. Στη συνέχεια, είπε, θα ακολουθήσουν σχετικές μελέτες, αφού, όπως εξήγησε, η εγκατάσταση της Σχολής Τουριστικών Σπουδών στην Πάφο από το ΤΕΠΑΚ είναι πολύ σημαντική για την Πάφο και τον κόσμο της.

Πρόσθεσε πως η απόφαση του Οργανισμού θα εξαρτηθεί από τα δεδομένα και τις μελέτες που θα γίνουν.

Εξάλλου, ο Ανδρέας Πίρπας, πρόεδρος του Δ.Σ. του ΣΟΔΑΠ, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ανέφερε πως σήμερα έγινε μια πρώτη ενημέρωση τόσο από τους ίδιους όσο και από τον δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος και τον δημοτικό μηχανικό Νεόφυτο Ζαβρίδη, που παρέστησαν σε μια προσπάθεια να εξουσιοδοτήσει η Επιτροπεία τη Γενική Συνέλευση, ώστε να ληφθούν κάποιες αποφάσεις επί του θέματος για την αξιοποίηση του τεμαχίου. Έχουμε, είπε, το τεμάχιο γης που αποτελεί περιουσιακό στοιχείο του οργανισμού και είμαστε κατ’ αρχήν θετικοί στο να παραχωρηθεί για την ανέγερση φοιτητικών εστιών, με στόχο να δοθεί μια νέα πνοή στην Πάφο.

Τα κυριότερα σημεία της απόφασης είναι ότι ο ΣΟΔΑΠ θα συνάψει δάνειο κοντά στα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή του συγκροτήματος των φοιτητικών εστιών, το οποίο θα ενοικιάσει μακροχρόνια στο ΤΕΠΑΚ.

Το συνολικό εμβαδό του τεμαχίου ξεπερνά τις 3 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα και θα μπορούν να φιλοξενούνται γύρω στους 150 φοιτητές.

Ο δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος, μιλώντας στους παρευρισκόμενους είπε πως ο δήμος αναλαμβάνει όπως προχωρήσει στην ετοιμασία των αρχιτεκτονικών και κατασκευαστικών σχεδίων, συμπεριλαμβανομένων και των εξειδικευμένων εργαστηρίων, και διεκπεραιώσει τις διαδικασίες αδειοδότησης των κτιριακών εγκαταστάσεων, ούτως ώστε κατά το πρώτο εξάμηνο του 2022 να επιλεγεί μέσω δημοσίου διαγωνισμού ο εργολάβος. Στόχος είναι όπως οι εγκαταστάσεις ολοκληρωθούν μέχρι τον Ιούλιο του 2023.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.