Οκταήμερη κράτηση για 27χρονο που φέρεται να εμπλέκεται σε 22 υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών

Διάταγμα προσωποκράτησης οκτώ ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου εναντίον 27χρονου, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται σε 22 υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών, προς διευκόλυνση των ανακρίσεων, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου και Υπεύθυνο του ΤΑΕ Πάφου Μιχάλη Νικολάου.

Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ ο κ. Νικολάου ανέφερε πως σήμερα το πρωί γύρω στις 06:30 περιπολικό του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου εντόπισε 27χρονο ο οποίος καταζητείτο σε σχέση με 22 υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών.

Ο ύποπτος  συνέχισε ο κ. Νικολάου διακινείτο με αυτοκίνητο, οπότε έγινε ένας συντονισμός μεταξύ περιπόλων της αστυνομικής διεύθυνσης με σκοπό την ομαλή ανακοπή και σύλληψη του.

Ο 27χρονος αντιλήφθηκε της παρουσίας της Αστυνομίας, φέρεται να  ανέπτυξε ταχύτητα και προσπάθησε να διαφύγει διαπράττοντας σωρεία τροχαίων αδικημάτων με αποτέλεσμα τελικά το αυτοκίνητο που οδηγούσε να συγκρουστεί σε ηλεκτρικό πάσσαλο.

Ο ύποπτος δεν τραυματίστηκε και ακολούθως συνελήφθη δυνάμει ενταλμάτων που εκκρεμούσαν εναντίον του.

Ο κ. Νικολάου πρόσθεσε πως κατά την έρευνα στο αυτοκίνητο του εντοπίστηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, διάφορα αντικείμενα τα οποία πιστεύεται ότι είναι προϊόντα κλοπών και διαρρήξεων καθώς και μικρή ποσότητα ναρκωτικών ουσιών.

Ακολούθησε έρευνα στην κατοικία του δυνάμει δικαστικού εντάλματος έρευνας όπου βρέθηκε μεγάλος αριθμός αντικειμένων τα οποία πιστεύεται ότι προέρχονται από κλοπές και διαρρήξεις. Η Αστυνομία προτίθεται να διαθέσει τα ανευρεθέντα για επιθεώρηση από διάφορους παραπονούμενους.

Ο ύποπτος οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου και εναντίον του εξασφαλίστηκε διάταγμα κράτησης για οκτώ ημέρες .

Ο κ. Νικολάου επεσήμανε επίσης ότι κατά την τελευταία εβδομάδα είναι «η δεύτερη περίπτωση που συλλαμβάνεται πρόσωπο στην κατοχή του οποίου βρέθηκε κλοπιμαία περιουσία στην προκειμένη περίπτωση καταζητείτο για 22 διαρρήξεις και αναμένεται να συνδεθεί και με περισσότερες ενώ στην άλλη περίπτωση πριν μια εβδομάδα συνδέθηκε ήδη με 19 υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών».

Περαιτέρω σήμερα άλλα τέσσερα πρόσωπα κατηγορήθηκαν ενώπιον Δικαστηρίου για παρόμοιας φύσεως αδικήματα και παραμένουν υπό κράτηση μέχρι την δίκη τους, κατέληξε.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.