Οκτώ διάδρομοι γύρω από το Χαλέπι για απομάκρυνση αμάχων και ανταρτών

Ο συριακός στρατός τηρεί την προσωρινή εκεχειρία στο Χαλέπι και έχει υποχωρήσει, προκειμένου να δώσει χώρο στους αντάρτες που το επιθυμούν να εγκαταλείψουν την πόλη μέσω των δύο προκαθορισμένων διαδρόμων, ανακοίνωσε το Υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | Huawei«Η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα για να σταθεροποιήσει την κατάσταση στο Χαλέπι», να βοηθήσει στη μετακίνηση των πολιτών και τη μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας, ανέφερε το υπουργείο σε μια ανακοίνωση που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση και το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο της Συρίας.

Οι ρωσικές δυνάμεις θα τηρήσουν την αυριανή κατάπαυση του πυρός, η οποία παρατάθηκε για τρεις ώρες (μέχρι τις 19:00 αντί για τις 16:00) και όλα τα ρωσικά και συριακά μαχητικά αεροσκάφη δεν θα πλησιάζουν στο Χαλέπι σε απόσταση μικρότερη των 10 χιλιομέτρων.

Οκτώ ανθρωπιστικοί διάδρομοι, εκ των οποίων οι έξι για τους άμαχους, τους ασθενείς και τους τραυματίες, και οι δύο για τους ένοπλους αντάρτες, θα ανοίξουν αύριο το πρωί και θα επιτηρούνται από μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ανέφεραν πηγές των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

Στους ανθρωπιστικούς διαδρόμους του βόρειου Χαλεπιού θα σταλούν εννέα λεωφορεία και επτά ασθενοφόρα, ενώ άλλα οκτώ λεωφορεία και ισάριθμα ασθενοφόρα θα παραλαμβάνουν αμάχους και τραυματίες στα νότια, σύμφωνα με τον Ρώσο στρατηγό Σεργκέι Ρουντσκόι. Εργαζόμενοι στην αποστολή των Ηνωμένων Εθνών και εθελοντές της συριακής Ερυθράς Ημισελήνου θα βοηθήσουν στην εκκένωση και θα συνοδεύσουν τους αμάχους στο ταξίδι τους μετά την αποχώρησή τους από το Χαλέπι.

Η επιχείρηση θα μεταδίδεται σε πραγματικό χρόνο από τον ιστότοπο του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας χάρη στις κάμερες που έχουν τοποθετηθεί κοντά στους ανθρωπιστικούς διαδρόμους.

«Η ρωσική και η συριακή πλευρά εκπλήρωσαν όλες τις υποχρεώσεις τους σχετικά με την εφαρμογή μιας ανθρωπιστικής επιχείρησης στο ανατολικό Χαλέπι», υπογράμμισε ο κ. Ρουντσκόι.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.