ΟΚΥπΥ: Αδικαιολόγητη η απεργία της ΠΑΣΥΚΙ – Κανένας γιατρός δεν εργάζεται χωρίς κάλυψη

Αδικαιολόγητη και ανώφελη θεωρεί την απεργία της ΠΑΣΥΚΙ ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας. Ο ΟΚΥπΥ υποστηρίζει πως δεν τίθεται κανένα θέμα με την επαγγελματική ασφάλιση των ιατρών, που εργοδοτούνται στα δημόσια νοσηλευτήρια και κανένας ιατρός δεν εργάζεται χωρίς κάλυψη.

Σε ανακοίνωσή του ο ΟΚΥπΥ υπενθυμίζει ότι ο Οργανισμός προέβη έγκαιρα σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες, ώστε η ασφαλιστική κάλυψη από το κράτος, όλων ανεξαιρέτως των εργοδοτουμένων στον Οργανισμό, να παραταθεί έως το τέλος Δεκεμβρίου 2023, ενώ παράλληλα είχε επαφές με ιδιωτικούς ασφαλιστικούς οίκους εγνωσμένου διεθνούς κύρους προκειμένου να διευθετηθεί οριστικά το ζήτημα της επαγγελματικής ασφάλισης των ιατρών που εργοδοτούνται στα δημόσια νοσηλευτήρια.

Σύμφωνα με τον ΟΚΥπΥ, «η διαδικασία αυτή απαιτεί πολύ χρόνο και επιμέλεια, λόγω της πολυπλοκότητας της φύσης της συγκεκριμένης ασφάλισης, αλλά και επειδή ουδέποτε στο παρελθόν υπήρχε η αναγκαιότητα ασφάλισης των ιατρών των δημοσίων νοσηλευτηρίων, αφού το κράτος ασφάλιζε εκ των πραγμάτων τους εργαζομένους που υπάγονταν σε αυτό».

Εξηγεί περαιτέρω ότι για όλες τις ενέργειες του Οργανισμού, όπως και για την παράταση της ασφαλιστικής κάλυψης όλων των εργαζομένων, ο ΟΚΥπΥ ενημέρωσε γραπτώς στις 21 Απριλίου 2023 όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, συμπεριλαμβανομένης της ΠΑΣΥΚΙ και της ΠΑΣΥΔΥ, με τη δεύτερη μάλιστα να εκφράζει δημοσίως την ικανοποίησή της, για την εν λόγω διευθέτηση με την ανακοίνωσή της, ημερομηνίας 27 Απριλίου του 2023.

«Συνεπώς», σημειώνει, «δημιουργεί εύλογα ερωτήματα η επιμονή της ΠΑΣΥΚΙ σε μια απεργία άνευ αντικειμένου αφού είναι ξεκάθαρο ότι δεν τίθεται κανένα απολύτως ζήτημα με την επαγγελματική ασφάλιση των ιατρών που εργάζονται στα δημόσια νοσηλευτήρια».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy