ΟΚΥπΥ: Έκκληση για τήρηση των κανονισμών κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία

Το προσωπικό των δημόσιων νοσηλευτηρίων δεν είναι αστυνομικοί, για να βλέπουν κατά πόσο οι επισκέπτες τηρούν τους κανονισμούς για τον κορωνοϊό, τόνισε ο Χαράλαμπος Χαριλάου του ΟΚΥΠΥ.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ, ο εκπρόσωπος τύπου του Οργανισμού είπε πως είναι ανεπίτρεπτο να βλέπουν 3-4 επισκέπτες πάνω από έναν ασθενή και να μη φοράνε τη μάσκα τους. Ο κ. Χαριλάου απηύθυνε έκκληση όπως τηρούνται οι κανονισμοί κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία. Υπενθύμισε ότι οι επισκέπτες πρέπει να έχουν αρνητικό rapid test 24 ωρών, να φοράνε μάσκα και να είναι ένας επισκέπτης ανά ασθενή για λίγα λεπτά.

Για τις αλυσίδες μετάδοσης κορωνοϊού σε δυο θαλάμους στην Πάφο, είπε ότι μετακινήθηκαν οι ασθενείς και έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες. Σημείωσε ότι κανένας από το προσωπικό του νοσοκομείου δε βρέθηκε θετικός στον ιό. Ο κ. Χαριλάου σημείωσε ότι η μετάδοση έγινε από τα επισκεπτήρια.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον κ. Χαριλάου, αυξήθηκε το ποσοστό θετικότητας αλλά και οι νοσηλείες ασθενών με κορωνοϊό. Αυτή τη στιγμή στα δημόσια νοσηλευτήρια νοσηλεύονται 90 άτομα με κορωνοϊό.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy