ΟΚΥπΥ: Έρχονται αυξήσεις στη νοσηλείες τις επόμενες μέρες

Τις επόμενες μέρες αναμένεται ότι θα ανέβει ο αριθμός των νοσηλευόμενων ασθενών με κορωνοϊό στα δημόσια νοσηλευτήρια, ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου του ΟΚΥΠΥ.

Μιλώντας στη μεσημβρινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ ο Χαράλαμπος Χαριλάου είπε ότι περίπου το 10% των νέων εισαγωγών μπαίνει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Σημείωσε ότι αυτή την στιγμή νοσηλεύονται γύρω στους 85 ασθενείς στα νοσηλευτήρια εκ των οποίων οι 15 στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ενώ στις Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας νοσηλεύονται 26 άτομα.

Επίσης ο κ. ΧαριλάοNewυ είπε ότι τις τελευταίες μέρες παρατηρείται υψηλή πληρότητα και στις άλλες κλίνες που είναι διαθέσιμες για τους μη COVID ασθενείς. Ανέφερε δε ότι το τελευταίο διάστημα αυξήθηκαν οι εισαγωγές στις ΜΕΘ λόγω τροχαίων δυστυχημάτων αλλά και εγκεφαλικών και καρδιαγγειακών επεισοδίων.

Ο κ. Χαριλάου είπε ότι για να αναπτυχθούν περισσότερες κλίνες COVID, πρέπει να μειωθούν οι κλίνες για τις άλλες παθήσεις. Για αυτό σημείωσε, πρέπει να αξιολογηθούν οι ανάγκες του πληθυσμού σε υπηρεσίες υγείας, για να ληφθούν οι σωστές αποφάσεις. Ακόμα ανέφερε ότι τα χειρουργεία είναι σε πλήρη εξέλιξη σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, λέγοντας ότι αυτό είναι ένας επιβαρυντικός παράγοντας, καθώς τα περιστατικά τροφοδοτούνται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.