ΟΚΥπΥ: «Εύθυνη όλων η αντιμετώπιση της πανδημίας»-Σε διαβουλεύσεις με μεγάλα ιδιωτικά νοσηλευτήρια ο ΟΑΥ

Η αντιμετώπιση της πανδημίας είναι ευθύνη όλων και πρέπει να βρεθούν λύσεις αφού υπάρχουν και ασθενείς με άλλες παθήσεις, σχολίασε στον ΑΣΤΡΑ ο εκπρόσωπος τύπου του ΟΚΥΠΥ.

Ο Χαράλαμπος Χαριλάου είπε ότι χθες συμφώνησαν με τον ΟΑΥ να εξετάσει το ενδεχόμενο οι προσωπικοί γιατροί παθολόγοι, να μπορούν να νοσηλεύουν στις κλινικές τους και άτομα που δεν είναι εγγεγραμμένοι στη λίστα τους.

Πρόσθεσε ότι ο ΟΚΥΠΥ αύριο θα συναντηθεί με τον ΠΑΣΙΝ (Σύνδεσμο Ιδιωτικών Νοσηλευτηρίων) και ευχήθηκε να βρεθούν λύσεις που να δώσουν ανάσα στο σύστημα υγείας, αφού ο ασθενής δεν μπορεί να είναι το μπαλάκι κανενός.

Ο κύριος Χαριλάου είπε ότι ο ΟΚΥΠΥ θέλει να υπάρξει μια θεσμοθετημένη διαδικασία, ώστε όταν ένας ασθενής πάει στις πρώτες βοήθειες και δεν υπάρχει διαθέσιμη κλίνη, τότε να μπορεί να αποστέλλεται στον ιδιωτικό τομέα.

Από την πλευρά του ο διευθυντής του ΟΑΥ Αντρέας Παπακωνσταντίνου είπε ότι πρέπει να εφαρμοστεί το διάταγμα του Υπουργού Υγείας να υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες στα ιδιωτικά νοσηλευτήρια.

Πρόσθεσε ότι αν ο ΟΑΥ διαπιστώσει ότι δεν εφαρμόζεται το διάταγμα του Υπουργού, τότε ο οργανισμός δεν θα προχωρήσει με σχετικές πληρωμές των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων.

Είπε πάντως ότι στην πράξη υπάρχουν κάποιες δυσκολίες, αφού όπως εξήγησε υπάρχουν μικρές κλινικές που δεν μπορούν να δεχθούν παθολογικά περιστατικά. Γνωστοποίησε ότι σήμερα ο ΟΑΥ θα έχει διαβουλεύσεις με κάποια μεγάλα ιδιωτικά νοσηλευτήρια ώστε να βοηθήσουν στο να υπάρξει συνεργασία με τον ΟΚΥΠΥ και να λυθούν τα προβλήματα.

Ο κύριος Παπακωνσταντίνου σημείωσε τέλος ότι τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια είναι έτοιμα να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της κατάστασης.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.