Είναι φυσικό επακόλουθο οι επαγγελματίες υγείας στα δημόσια νοσηλευτήρια να είναι εκτεθειμένοι σε πιθανούς κινδύνους ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου του ΟΚΥΠΥ.

Μιλώντας στη μεσημβρινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ ο Πάμπος Χαριλάου ανέφερε ότι ο ΟΚΥΠΥ λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα όπως το να μην γίνονται χειρουργικές επεμβάσεις, απαγορεύεται το επισκεπτήριο και τα ΤΑΕΠ λειτουργούν μόνο για επείγοντα περιστατικά που δεν μπορεί να διαχειριστεί ο ιδιωτικός τομέας.

Με αυτό τον τρόπο τόνισε, εξοικονομούνται κλίνες και προσωπικό. Ο κ. Χαριλάου αναφέρθηκε και στο νέο μέτρο που εφαρμόζει ο ΟΚΥΠΥ, το οποίο προβλέπει όπως το προσωπικό που εργάζεται σε βάρδιες να είναι σε ομάδες και να δουλεύουν με τους ίδιους ανθρώπους προκειμένου αν υπάρχει κρούσμα να απομονώνεται συγκεκριμένο τμήμα.

Για την Ορθοπεδική Κλινική στο Νοσοκομείο Λευκωσίας στην οποία βρέθηκε ασθενής θετικός στον κορωνοϊό, ανέφερε ότι έγινε απολύμανση του χώρου και ο ασθενής μεταφέρθηκε σε ειδικό θάλαμο. Είπε ακόμα ότι το προσωπικό που ήρθε σε επαφή μαζί του έχει τεθεί σε υποχρεωτική απομόνωση ενώ έχουν ληφθεί δείγματα για κορωνοϊό.

Ο κ. Χαριλάου είπε ότι κύριο μέλημα του ΟΚΥΠΥ είναι η προστασία του προσωπικού και των ασθενών.