ΟΚΥπΥ: Νέες εξειδικευμένες εξετάσεις προσφέρει το Ακτινολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας

Στα πλαίσια της συνεχούς βελτίωσης και αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, ο ΟΚΥπΥ προχώρησε σε αναβάθμιση του λογισμικού του Mαγνητικού Tομογράφου (MRI) στο Ακτινολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Η εν λόγω αναβάθμιση παρέχει την δυνατότητα διενέργειάς των ακόλουθων εξειδικευμένων εξετάσεων:

  • Εξετάσεις ελέγχου βαθμού αιμοσιδήρωσης (iron load) σε θαλασσαιμικούς ασθενείς
  • Μαγνητική Τομογραφία Μαστού
  • Μαγνητική τομογραφία εντερικού σωλήνα (εντερογραφία)
  • Μαγνητική τομογραφία ελαστογραφίας ήπατος

Τόσο το ιατρικό όσο και παραϊατρικό προσωπικό του Ακτινολογικού Τμήματος συμμετείχε σε ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα με στόχο την άριστη παροχή των  εν λόγω εξειδικευμένων εξετάσεων.

Για διευθέτηση ραντεβού, οι πολίτες μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα 22604196, 22604189 Δευτέρα με Παρασκευή, από τις 8.00 π.μ. μέχρι τις 3.00 μ.μ.

Ακτινολογικό Τμήμα

Το Ακτινολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας είναι εξοπλισμένο με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, τα οποία καλύπτουν ολόκληρο το φάσμα των εξετάσεων που διενεργούνται σήμερα στην Ακτινοδιαγνωστική.

Καίριο τμήμα του Ακτινολογικού Τμήματος αποτελεί η Επεμβατική Ακτινολογία όπου δέχεται ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό επεμβατικών πράξεων (πέραν των 1500 ανά έτος), με δυνατότητα νοσηλείας των ασθενών στο τμήμα νοσηλείας του Ακτινολογικού τμήματος.

Το Τμήμα είναι επίσης στελεχωμένο από άρτια καταρτισμένο ιατρικό, παραϊατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ιδιαίτερα έμπειρο στην αντιμετώπιση οποιονδήποτε περιστατικών, καθώς για πολλά χρόνια χειρίζεται τα βαρύτερα περιστατικά της Κύπρου τα οποία νοσηλεύονται στο μοναδικό τεταρτοβάθμιο νοσοκομείο της χώρας μας.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy