ΟΚΥΠΥ: Nέο σχέδιο δράσης σε περίπτωση νέου κύματος του ιούΠέντε ασθενείς με κορονοϊό νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο αναφοράς στην Αμμόχωστο, ο ένας από αυτούς στη μονάδα εντατικής θεραπείας, ενώ ένας ασθενής ο οποίος νοσηλεύεται στη Λευκωσία θα μεταφερθεί σήμερα στο γενικό νοσοκομείο Αμμοχώστου.

Όπως δήλωσε στην Πρωϊνή Έκδοση του ΑΣΤΡΑ ο εκπρόσωπος τύπου του ΟΚΥΠΥ Χαράλαμπος Χαριλάου ο ΟΚΥΠΥ ετοίμασε νέο σχέδιο δράσης σε περίπτωση νέου κύματος του ιού, επισημαίνοντας ότι αυτή τη φορά θα είμαστε πιο έτοιμοι.

Πρόσθεσε ακόμη ότι το νοσοκομείο Λάρνακας θα καταστεί εως το τέλος του χρόνου το νοσοκομείο Αναφοράς όπου ετοιμάζεται νέα πτέρυγα.

Όσον αφορά τη χθεσινή συνάντηση με το ΑΚΕΛ ο κύριος Χαριλάου είπε ότι κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν όλα τα θέματα και έχει συμφωνηθεί να συνεχιστεί η συζήτηση.

Ο κύριος Χαριλάου ανέφερε στον ΑΣΤΡΑ ότι στα Μακάριο νοσοκομείο ετοιμάζεται ειδική αίθουσα πρώτων βοηθειών για παιδιά όπως και κλινική εγκαυμάτων καθώς και άλλες κλινικές για να προσφέρονται υπηρεσίες εξειδικευμένα για παιδιά.

Στο μεταξύ ο πρόεδρος Αναστασιάδης θα προεδρεύσει στις 11 και 15 σύσκεψης με το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΚΥΠΥ, με επίκεντρο την πορεία εφαρμογής του ΓΕΣΥ και την κατάσταση στα δημόσια νοσηλευτήρια μετά τις ανησυχίες για δεύτερο κύμα εξάπλωσης του κορονοϊού.