ΟΚΥπΥ: Παραδέχεται καθυστέρηση στη συνομολόγηση συλλογικής σύμβασης με νέο προσωπικό αλλά καταδικάζει απεργιακά μέτρα

Για σκόπιμη αναβλητικότητα κατηγορεί τον ΟΚΥπΥ η ΠΑΣΥΝΟ

Τα όποια προβλήματα δεν πρέπει να λύνονται με απεργιακές κινητοποιήσεις αλλά μέσα από γόνιμο διάλογο ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου του ΟΚΥπΥ, σχολιάζοντας τη σημερινή δίωρη προειδοποιητική στάση εργασίας των εργαζομένων σε όλα τα δημόσια νοσηλευτήρια.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ ο Χαράλαμπος Χαριλάου παραδέχθηκε ότι υπήρξε καθυστέρηση στη συνομολόγηση συλλογικής σύμβασης για το προσωπικό που προσλήφθηκε με προσωπικά συμβόλαια, αλλά σημείωσε πως δεν ήταν σκόπιμη.
Πρόσθεσε πως την ερχόμενη Δευτέρα ο Οργανισμός θα καταθέσει πρόταση στις συνδικαλιστικές οργανώσεις για να ξεκινήσει η διαβούλευση. Σημείωσε ωστόσο ότι όπως οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ενδιαφέρονται για τους εργαζόμενους, το ίδιο ενδιαφέρον επιδεικνύει και ο ΟΚΥΠΥ για συνομολόγηση συλλογικής σύμβασης.

Ο κ. Χαριλάου είπε πως οι κρίσιμοι θάλαμοι θα λειτουργήσουν κανονικά σήμερα και θα υπάρχει προσωπικό που θα προσφέρει υπηρεσίες. Επίσης σημείωσε πως τα δημόσια νοσηλευτήρια έχουν περάσει μια δύσκολη περίοδο ειδικά τους τελευταίους μήνες.

ΠΑΣΥΝΟ: Σκόπιμη αναβλητικότητα

Για σκόπιμη αναβλητικότητα κατηγορεί τον ΟΚΥπΥ η ΠΑΣΥΝΟ. Ο εκπρόσωπος τύπου της συντεχνίας νοσηλευτών Θεόδωρος Πετέλης ανέφερε στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ ότι είναι ο μόνος οργανισμός που δεν έχει συλλογικές συμβάσεις για τους εργαζομένους του, παρόλο που λειτουργεί σχεδόν 4 χρόνια.

Πρόσθεσε πως ο ΟΚΥπΥ αθετεί τα χρονοδιαγράμματα που ο ίδιος έχει θέσει, λέγοντας πως οι συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουν κάνει πολλή υπομονή την οποία εκμεταλλεύεται ο Οργανισμός.

Ο κ. Πετέλης προειδοποίησε πως αν ο Οργανισμός δεν προχωρήσει σε συνομολόγηση συλλογικών συμβάσεων, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις θα κλιμακώσουν τα μέτρα αντίδρασης. Σημείωσε πως στη σημερινή δίωρη προειδοποιητική στάση εργασίας θα συμμετάσχουν όλοι οι εργαζόμενοι στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥΠΥ. Επανέλαβε πως ζητούν τη συνομολόγηση των συλλογικών συμβάσεων για το προσωπικό που διορίστηκε με προσωπικά συμβόλαια, λέγοντας πως ο αριθμός των εργαζομένων συνεχώς αυξάνεται.

Στις 10:30 η απεργία

Τα μέλη των οργανώσεων ΣΕΚ, ΠΕΟ, ΔΕΟΚ, ΠΑΣΥΔΥ, ΠΑΣΥΚΙ και ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. στα δημόσια νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ, πραγματοποιούν σήμερα δίωρη προειδοποιητική στάση εργασίας από τις 08:30 έως και τις 10:30.

Η στάση εργασίας πραγματοποιείται, με αφορμή, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση, τη μη τήρηση των δεσμεύσεων του Οργανισμού, για συνομολόγηση συλλογικής σύμβασης για το προσωπικό, που προσλήφθηκε με προσωπικά συμβόλαια.

Χθες ο Υπουργός Υγείας παρακάθισε σε σύσκεψη με τη συμμετοχή ΟΚΥπΥ και συντεχνιών και οπως προκύπτει αναμένεται να καταθέσει νέα πρόταση.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, από την ενημέρωση που έχει μέχρι στιγμής, αναμένεται να προχωρήσει κανονικά η δίωρη στάση εργασίας που εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι.

Σε ενημέρωση του Υπουργείου αναφέρεται ότι η νέα πρόταση του ΟΚΥπΥ θα τεθεί ενώπιον των συνδικαλιστικών οργανώσεων για περαιτέρω διαβούλευση.

Σημειώνεται ότι από την πλευρά του ο Υπουργός, αφού άκουσε τις θέσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων επί των ζητημάτων που εντοπίζονται σε σχέση με τις συλλογικές συμβάσεις, «επανέλαβε προς τα εμπλεκόμενα μέρη πως μέσω του διαλόγου και επίδειξης καλής θελήσεως μπορούν να επιλύονται ζητήματα που προκύπτουν».

Προστίθεται ότι ο Υπουργός θα επανέλθει μετά την αποστολή της νέας πρότασης με νέα συνάντηση.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy