ΟΚΥπΥ: Παρακολούθηση και αντιμετώπιση παιδορευματολογικών νοσημάτων

ΤΗΣ ΔΡΟΣ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΣ ΟΝΟΥΦΡΙΟΥ

Εξειδικευμένες ιατρικές υπηρεσίες και συνεχή παρακολούθηση παιδιών με ρευματολογικά νοσήματα, παρέχει η Παιδορευματολογική Κλινική του Νοσοκομείου Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ (ΝΑΜ ΙΙΙ) του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ).

Στη Κλινική παρακολουθούνται παιδιά μέχρι την ηλικία των 16 χρονών, με παθήσεις από όλο το φάσμα της Ρευματολογίας Παίδων, όπως Νεανική Ιδιοπαθή Αρθρίτιδα, Συστηματικά Νοσήματα Συνδετικού Ιστού (Συστηματικός Ερυθηματώδης Λύκος, Δερματομυοσίτιδα, Σκληρόδερμα, Αντιφωσφολιπιδικό Σύνδρομο), Αγγειίτιδες, Σαρκοείδωση, Ραγοειδίτιδα, Οικογενής Μεσογειακός Πυρετός και άλλα Αυτοφλεγμονώδη νοσήματα.

Η κλινική λειτουργεί από την ευθύνη της Δρ. Μαργαρίτας Ονουφρίου η οποία είναι Παιδίατρος του ΝΑΜ ΙΙΙ του ΟΚΥπΥ με ειδικό ενδιαφέρον στην Παιδορευματολογία σε συνεργασία με την Παιδορευματολόγο Δρ. Δέσποινα Μαρίτση από το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού». Οι δυο ιατροί, έχουν συνεχή επικοινωνία για συζήτηση των περιστατικών και η Δρ Μαρίτση επισκέπτεται την κλινική ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να εξετάσει παιδιά αναλόγως της βαρύτητας της νόσου. Όλοι οι ασθενείς τυγχάνουν συνεχούς παρακολούθησης στο ιατρείο της Δρ. Ονουφρίου, και λαμβάνουν τις τακτικές εργαστηριακές εξετάσεις που απαιτούνται και για τη ρύθμιση της θεραπείας τους.

Στο Παιδορευματολογικό ιατρείο παρέχεται επίσης κλινικός και εργαστηριακός έλεγχος, σε παιδιά με πιθανή ρευματοπάθεια μέχρι να επιβεβαιωθεί ή όχι η διάγνωση.

Η Κλινική, η οποία διαθέτει σύγχρονο εξοπλισμό, εξειδικευμένο προσωπικό και παρέχει ολιστική αντιμετώπιση των παιδορευματολογικών νοσημάτων, δέχεται παραπομπές από άλλα νοσοκομεία και ιδιώτες Παιδίατρους, Ρευματολόγους ενηλίκων και Οφθαλμιάτρους από όλη την Κύπρο.

Για περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού για την Παιδορευματολογική Κλινική του Νοσοκομείου Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ (ΝΑΜ ΙΙΙ) του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Κλινικής ή επικοινωνήστε με το τηλέφωνο 22405003.

*Παιδίατρος, Νοσοκομείο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ, ΟΚΥπΥ

 

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy