ΟΚΥπΥ: Πολιτική ασφάλειας των ασθενών με ουσιαστικές ενέργειες

Οι καινοτόμες δράσεις του ΟΚΥπΥ και οι βέλτιστες πρακτικές που αφορούν την ασφάλεια των ασθενών αναδείχθηκαν στην Ημερίδα με τίτλο «Θέλουμε να αισθάνεστε ασφαλείς κοντά μας», την οποία διοργάνωσε η Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας της Διεύθυνσης Λευκωσίας του ΟΚΥπΥ με τη στήριξη της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου και της Kratis Training & Consulting Ltd.

Η Ημερίδα τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας σήμερα Παρασκευή, στο Σιακόλειο Εκπαιδευτικό Κέντρο Κλινικής Ιατρικής.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, ο ΟΚΥπΥ, μέσα από την υιοθέτηση της Πολιτικής Ασφάλειας Ασθενών, διασφαλίζει κουλτούρα ασφάλειας για τους ασθενείς και με ουσιαστικές ενέργειες και ρυθμίσεις αυξάνει την επαγρύπνηση, εντοπίζει τα κενά και τις ανάγκες που προκύπτουν και ενεργεί δραστικά, εφαρμόζοντας ένα μοντέλο που στηρίζεται στην επιστημονική συνεργασία των επαγγελματιών του Οργανισμού.

Οι πιστοποιήσεις συστημάτων διαχείρισης ποιότητας που επιτεύχθηκαν τους τελευταίους 3 μήνες, σημειώνεται, αποτελούν το επισφράγισμα των ενεργειών που λαμβάνουν χώρα τα τελευταία χρόνια στη Διεύθυνση Λευκωσίας.

Σκοπός της Μονάδας Διασφάλισης Ποιότητας και Εσωτερικών Επιθεωρήσεων, αναφέρεται, είναι η διασφάλιση της ποιότητας στις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας μέσα από την εφαρμογή συγκεκριμένης πολιτικής και μέσα από την υλοποίηση σειράς δραστηριοτήτων. Η Μονάδα, προστίθεται, στελεχώνεται από εξειδικευμένους λειτουργούς και υποστηρίζεται από Διεπιστημονική Ομάδα με Επαγγελματίες Υγείας από ένα ευρύ φάσμα ειδικοτήτων.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy