ΟΚΥπΥ: Πώς απαντά στα περί έλλειψης ασθενοφόρου για περίθαλψη τραυματία σε τροχαίο στη Δρούσεια

Ανακοίνωση σχετικά με δημοσίευμα που αναφέρει ότι δεν υπήρχε ασθενοφόρο για να περιθάλψει τραυματία στην Δρούσεια, εξέδωσε ο ΟΚΥπΥ.

Αναλυτικά:


«Με αφορμή δημοσίευμα που αναφέρει ότι δεν υπήρχε ασθενοφόρο για να περιθάλψει τραυματία από ατύχημα κοντά στην περιοχή Δρούσειας στην Πάφο, ο ΟΚΥπΥ διευκρινίζει:

Το Κέντρο Ελέγχου Κλήσεων Ασθενοφόρων δέχθηκε κλήση για τροχαίο ατύχημα στην περιοχή Δρούσειας με ένα τραυματία και ενημέρωσε ότι υπάρχει διαθέσιμο ασθενοφόρο στην περιοχή Κάθηκα, και ότι κατευθύνεται στην περιοχή του ατυχήματος για να παραλάβει τον τραυματία.

Μετά από συνομιλία του πληρώματος με το Νοσοκομείο Πόλης Χρυσοχούς, ενημερώθηκε ότι στη σκηνή βρισκόταν Ιατρός για να βοηθήσει. Σε εκ νέου συνομιλία του πληρώματος με τον Ιατρό, ενημερώθηκαν ότι το περιστατικό, το οποίο δεν έφερε σοβαρές κακώσεις που να θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του μεταφέρεται με περιπολικό της Αστυνομίας στο Νοσοκομείο Πόλης Χρυσοχούς και δεν υπήρχε λόγος να περάσουν από τη σκηνή του συμβάντος.


Όλες οι συνομιλίες και τα δεδομένα για την κίνηση του Ασθενοφόρου είναι καταγεγραμμένα στο ηλεκτρονικό σύστημα της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων.

Με αφορμή το σημερινό συμβάν, ο ΟΚΥπΥ ενημερώνει ότι, δεν θα επιτρέψει την επανάληψη τέτοιων συμπεριφορών που είναι εκτός του κώδικα αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών και ούτε θα δεχθεί να επισκιαστεί το έργο της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων που καθημερινά ανταποκρίνεται έγκαιρα και με επιτυχία σε εκατοντάδες κλήσεις, από αβάσιμα δημοσιεύματα».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.