ΟΚΥπΥ: Πώς απαντά στις καταγγελίες για υποστελέχωση στο Κέντρο Υγείας Αθηένου

Στελεχώθηκε με δύο Προσωπικούς Ιατρούς και λειτουργεί κανονικά το Κέντρο Υγείας Αθηένου, αναφέρει γραπτή ανακοίνωση του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ).

Προστίθεται ότι «σύμφωνα με τα όσα είχαν συμφωνηθεί, το Κέντρο Υγείας στελεχώνεται με δύο προσωπικούς Ιατρούς, οι οποίοι επισκέπτονται το Κέντρο, ο ένας κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και κάθε δεύτερη Παρασκευή και ο δεύτερος κάθε Πέμπτη. Στο Κέντρο λειτουργεί και το Οδοντιατρείο, ενώ κάθε Δευτέρα υπάρχει και Δερματολόγος».

Επιπρόσθετα «το Κέντρο είχε στελεχωθεί και με Παιδίατρο, που όπως φάνηκε η παρουσία του δεν ήταν απαραίτητη, καθώς είχε πολύ χαμηλό αριθμό ασθενών. Το Κέντρο Υγείας στην Αθηένου είναι επαρκώς εξοπλισμένο για την κάλυψη των αναγκών, τόσο των Προσωπικών Ιατρών όσο και των Ιατρών Ειδικοτήτων που το στελεχώνουν».

Εμπαιγμός με τη στελέχωση του Κέντρου Υγείας Αθηένου

Επιστολή στη νέα Υπουργό Υγείας, Πόπη Κανάρη, απέστειλε ο δήμαρχος Αθηένου, ανακινώντας εκ νέου το γνωστό πρόβλημα με τη στελέχωση του καινούργιου τοπικού Κέντρου Υγείας. Το νεότευκτο Κέντρο Υγείας Αθηένου παραμένει ουσιαστικά σε αχρησία, παρά το γεγονός ότι ξοδεύτηκαν τέσσερα εκατομμύρια ευρώ για να κατασκευαστεί, με τον Κυριάκο Καρεκλά να κάνει λόγο για σκάνδαλο και κοροϊδία σε βάρος των κατοίκων Αθηένου.

Τον περασμένο Ιανουάριο είχε ανακοινωθεί από το Υπουργείο Υγείας και τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, με άμεση τότε ισχύ, η στελέχωση του περιφερειακού ιατρείου στην Αθηένου με δύο ειδικότητες κυβερνητικών γιατρών.

Παρόλα αυτά, δύο μήνες μετά ήδη η μια παιδίατρος ενημέρωσε ότι τα παιδιά που χρήζουν εξέτασης θα πρέπει να την επισκέπτονται στη Λάρνακα, όπως αποκάλυψε με δηλώσεις του ο δήμαρχος. Κατόπιν τούτου, ο κ. Καρεκλάς απευθύνθηκε στη νέα Υπουργό Υγείας καλώντας την να επισκεφθεί το Κέντρο Υγείας και να δώσει λύσεις.

Στις 12 Ιανουαρίου 2023 ο Δήμος Αθηένου ανακοίνωσε ότι σε συνάντηση του δημάρχου Κυριάκου Καρεκλά και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου με τον τότε Υπουργό Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα, στις 9 Ιανουαρίου 2023, αποφασίστηκε η άμεση αποστολή σε δοκιμαστική βάση ειδικοτήτων ιατρών στο Κέντρο, με την προοπτική αν η προσπάθεια αγκαλιαστεί από τους κατοίκους Αθηένου και των γύρω περιοχών, να αποσταλούν και άλλες ειδικότητες, σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή Αθηένου.

Πιο συγκεκριμένα, αποφασίστηκε ότι από τη Δευτέρα 16/1/23, από τις 9.30 ως τις 13.00, στο Κέντρο Υγείας Αθηένου θα άρχιζαν να βλέπουν κοινό σε σταθερή βάση δύο κυβερνητικοί ιατροί ειδικοτήτων, μια δερματολόγος και μια παιδίατρος.

Όπως όμως αποκάλυψε ο δήμαρχος, η μια παιδίατρος έχει ήδη ενημερώσει ότι εγκαταλείπει το Κέντρο Υγείας, το οποίο εξελίσσεται σ’ ένα από τα πολλά σκάνδαλα της προηγούμενης κυβέρνησης, η οποία δαπάνησε τέσσερα εκατομμύρια από τα λεφτά των φορολογουμένων για να το κατασκευάσει, αλλά αρνείτο πεισματικά να το στελεχώσει με ιατρικό προσωπικό.

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy