ΟΚΥπΥ: «Θέλουμε να αισθάνεστε ασφαλείς κοντά μας»

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Ημερίδα για την Ασφάλεια των Ασθενών διοργάνωσε η Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας της Διεύθυνσης Λευκωσίας του Οργανισμού

Για τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), η ασφάλεια των ασθενών αποτελεί θεμελιώδη παράμετρο της ποιότητας των υπηρεσιών που προσφέρονται και αυτό επιβεβαιώνεται μέσα από την σχετική Στρατηγική που εφαρμόστηκε σε πρώτο στάδιο στη Διεύθυνση Λευκωσίας.

Οι καινοτόμες δράσεις του ΟΚΥπΥ και οι βέλτιστες πρακτικές που αφορούν στην ασφάλεια των ασθενών αναδείχθηκαν στην Ημερίδα με τίτλο «Θέλουμε να αισθάνεστε ασφαλείς κοντά μας», την οποία διοργάνωσε με επιτυχία η Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας της Διεύθυνσης Λευκωσίας του ΟΚΥπΥ με τη στήριξη της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστήμιο Κύπρου και της Kratis Training & Consulting Ltd. Η Ημερίδα τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας σήμερα Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου, στο Σιακόλειο Εκπαιδευτικό Κέντρο Κλινικής Ιατρικής.

Ο ΟΚΥπΥ, μέσα από την υιοθέτηση της Πολιτικής Ασφάλειας Ασθενών, διασφαλίζει κουλτούρα ασφάλειας για τους ασθενείς και με ουσιαστικές ενέργειες και ρυθμίσεις, αυξάνει την επαγρύπνηση, εντοπίζει τα κενά και τις ανάγκες που προκύπτουν και ενεργεί δραστικά, εφαρμόζοντας ένα μοντέλο που στηρίζεται στην επιστημονική συνεργασία των επαγγελματιών του Οργανισμού. Οι πιστοποιήσεις συστημάτων διαχείρισης ποιότητας που επιτεύχθηκαν τους τελευταίους 3 μήνες αποτελούν το επισφράγισμα των ενεργειών που λαμβάνουν χώρα τα τελευταία χρόνια στη Διεύθυνση Λευκωσίας.

Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας Διεύθυνσης Λευκωσίας

Σκοπός της Μονάδας Διασφάλισης Ποιότητας και Εσωτερικών Επιθεωρήσεων είναι η διασφάλιση της ποιότητας στις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας μέσα από την εφαρμογή συγκεκριμένης πολιτικής και μέσα από την υλοποίηση σειράς δραστηριοτήτων. Η Μονάδα στελεχώνεται από εξειδικευμένους Λειτουργούς και υποστηρίζεται από Διεπιστημονική Ομάδα με Επαγγελματίες Υγείας από ένα ευρύ φάσμα ειδικοτήτων.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.