ΟΚΥπΥ: Τηρήστε τα μέτρα τα Χριστούγεννα – Αυξάνονται οι νοσηλείες κορωνοϊού

A person holding a protective face mask walks down the street as the coronavirus disease (COVID-19) outbreak continues in Vienna, Austria September 21, 2020. REUTERS/Leonhard Foeger

Έκκληση για τήρηση των προστατευτικών μέτρων εν όψει των Χριστουγέννων απευθύνει ο ΟΚΥΠΥ υπό το φως της αύξησης των ασθενών με κορωνοϊό που νοσηλεύονται στα δημόσια νοσοκομεία.

Ο εκπρόσωπος τύπου του Οργανισμού ανέφερε στον ΑΣΤΡΑ ότι πέραν του εμβολιασμού, ενόψει των Χριστουγέννων θα πρέπει να τηρούνται τα μέτρα προστασίας, όπως η τήρηση αποστάσεων, η χρήση μάσκας και αντισηπτικού, όπως και η αποφυγή επισκέψεων σε χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός ή δεν υπάρχει καλός εξαερισμός.

Ο Χαράλαμπος Χαριλάου τόνισε ότι ο στόχος δεν είναι να αυξάνει συνεχώς το σύστημα υγείας τις κλίνες νοσηλείας για τον κορωνοιό αλλά η μείωση της διασποράς του ιού στην κοινότητα.


Μόνο έτσι θα μειωθούν τα άτομα που νοσηλεύονται στα δημόσια νοσηλευτήρια δήλωσε ο κ. Χαριλάου σημειώνοντας ότι οι νοσηλείες έχουν το τελευταίο διάστημα αργή αλλά σταθερή αύξηση.

Ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται στα δημόσια νοσηλευτήρια 101 ασθενείς, 2 σε Μονάδες εντατικής θεραπείας και 8 σε συνθήκες αυξημένης φροντίδας.

Αφορούν κυρίως ηλικιωμένους με χρόνια νοσήματα που είτε έχουν ιστορικό εμβολιασμού αλλά παρήλθε αρκετός χρόνος από την τελευταία δόση είτε δεν έχουν εμβολιαστεί.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.