Όλα έτοιμα για την εκλογική διαδικασία για ανάδειξη του νέου Προέδρου της ΕΔΕΚ

Όλα είναι έτοιμα για την εκλογική διαδικασία της Κυριακής που θα αναδείξει το νέο Πρόεδρο του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ .

Το αξίωμα του Προέδρου διεκδικούν οι Μαρίνος Σιζόπουλος και Γιώργος Βαρνάβα.


Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΣ ΕΔΕΚ, δικαίωμα ψήφου στις αυριανές εκλογές έχουν 9.464 εγγεγραμμένα μέλη, με βάση το Μητρώο του Κόμματος.

Συγκεκριμένα, στη Λευκωσία θα ψηφίσουν 2.655 ψηφοφόροι, στη Λεμεσό 2.362, στη Λάρνακα 1.396, στην Πάφο 1.850, στην Ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου 349, στη Σολιά-Μαραθάσα 230, στον Πύργο – Πηγαίνια 130, στην Πόλη Χρυσοχούς 220, στην Αθήνα 94, στη Θεσσαλονίκη 71 και στο Λονδίνο 107.

Εξάλλου, στο εκλογικό κέντρο της Πόλης Χρυσοχούς θα ψηφίσουν και τα μέλη των χωριών Προδρόμι, Νέο Χωρίο, Γιαλιά, Νέα Δήματα, Μακούντα, Κινούσια, Περιστερώνα, Λυσός, Κάθηκας, Δρούσια, Ίνια, Κρήτου Τέρρα, Γουδί, Σκούλοι, Μελάδια, Μηλιού, Σίμου, Λάσα, Φοίτη, Δρύμου, Δρύνια, Ακουρδάλια, Γιόλου, Αργάκα, Αγ. Μαρίνα Χρυσοχούς, Πωμός και Παχύαμμος.

Η εκλογική διαδικασία θα αρχίσει στις 08:00 και θα ολοκληρωθεί στις 17:00, με διάλειμμα μεταξύ 12:00 -13:00.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση, κανένα εγγεγραμμένο μέλος δεν δικαιούται να ψηφίσει, εάν δεν προσκομίσει στην Εφορευτική Επιτροπή πολιτική ταυτότητα ή εκλογικό βιβλιάριο ή άδεια οδηγού ή διαβατήριο, που να πιστοποιεί ότι είναι το ίδιο και το αυτό πρόσωπο, που αναγράφεται στο μητρώο του κόμματος, έστω και εάν το μέλος αυτό είναι γνωστό ή επώνυμο ή έχει μακρόχρονη θητεία στο Κίνημα.

Εξάλλου, άτομα με αναπηρίες ή προβλήματα στην όραση θα συνοδεύονται από συγγενικό τους πρόσωπο στην παρουσία του Προέδρου της εν λόγω Εφορευτικής Επιτροπής για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Οι ψηφοφόροι θα καταβάλλουν 10 ευρώ, για να έχουν δικαίωμα ψήφου και πέντε ευρώ οι συνταξιούχοι, οι φοιτητές και οι άνεργοι με την παρουσίαση ανάλογης ταυτότητας.
(ΚΥΠΕ/ΕΛΑ/ΜΚ)

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.